Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
prigodan susret

Izbornik Dalić susreo se s pomoćnim biskupom i franjevcima u Livnu

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić posvećeni je katolički vjernik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomoćni biskup banjolučki Marko Semren i livanjski franjevci čestitali su nogometnom izborniku Zlatku Daliću zbog uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Katru te zahvalili zbog javnog svjedočenja vjere nakon čega su mu uručili prigodan dar.

Obiteljski dom Dalićevih nalazi se odmah do Franjevačkog samostana Gorica kod Livna gdje su svećenici ugostili hrvatskog nogometnog izbornika a čestitku za posljednji uspjeh Vatrenih uputio je gvardijan fra Marko Ešegović.

"Čestitam na uspjesima koje ste postigli kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a da pri tome nikad niste zaboravili posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj", rekao je gvardijan Ešegović.

On mu je uručio prigodne darove, dok je pomoćni biskup banjolučki Marko Semren čestitao izborniku i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima. Darovao mu je knjigu o Banjolučkoj biskupiji u riječi i slici od 1881. do 2006. U posveti je banjolučki biskup Franjo Komarica napisao kako je izbornik Dalić s momčadi Vatrenih ostvario veleban uspjeh na Svjetskom nogometnom natjecanju u Katru čime je Hrvatima diljem svijeta priuštio iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane.

"Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota“, napisao je biskup Komarica.

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić posvećeni je katolički vjernik. U istupima svoje uspjehe često vezuje uz vjeru u Boga, a u ruci za vrijeme nogometnih susreta nosi krunicu. U nekoliko navrata je iz rodnog Livna išao na zavjetna hodočašća u svjetski poznato marijansko središte Međugorje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider