Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Gledateljima će se svidjeti

Iza kamera: Najatraktivnije 3D grafike virtualnih Vatrenih u studiju Nove TV

Najgledanija televizijska kuća u Hrvatskoj ponovno postavlja trendove - analize najatraktivnijeg sportskog sadržaja gledateljima su prikazane u najmodernijoj svjetskoj 3D tehnologiji.

3D Vatreni (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Osim najvažnijih i najrelevantnijih informacija te prikaza atmosfere sa stadiona u utakmicama Vatrenih, Nova TV na svojim kanalima gledateljima i dalje donosi i stručne analize poznatih nogometnih stručnjaka, potpomognutih najmodernijim tehnologijama u praćenju sportskih sadržaja.

Od sada gledatelji Nove TV mogu vidjeti još atraktivniju analizu igre i taktika uz pomoć najnaprednije 3D tehnologije, koja približava sve detalje i statistike utakmica i prikazuje virtualne Vatrene u stvarnim dimenzijama.

"To je jedan format koji je prisutan kod vodećih svjetskih televizija, koji doista vrlo atraktivno izgleda u studiju. Kada se razgovara o određenom igraču, on 'izranja' u prirodnoj veličini pored našeg voditeljskog stola i vjerujem da će se to gledateljima poprilično svidjeti", rekao je voditelj Saša Lugonjić.

"Ponovno postavljamo trendove i gledateljima nudimo najatraktivniji prikaz statistika. Riječ je o 3D skenovima naših Vatrenih u najkvalitetnijoj rezoluciji dobivenih zahvaljujući skeniranju najmodernijom tehnologijom i preciznim prikazom", kazao je vizrt dizajner Stjepan Hranilović.

Da Nova TV postavlja trendove na ovim prostorima, govori i činjenica kako su gledatelji još prošloga ljeta za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji mogli vidjeti najatraktivnije taktičke analize utakmica. One su izrađene zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti za digitalnu rekonstrukciju ključnih trenutaka utakmica, u obliku jedinstvenog prikaza igrača koji, u stvarnom prostoru na zaslonu osjetljivom na dodir, trče, dodaju loptu ili zabijaju golove.

Atraktivne taktičke analize prepoznala je i struka, koja je Novoj TV dodijelila zlato u kategoriji ''Technical High Quality'' nagrade 'Venice TV Award'' te ulazak u finale u kategoriji ''Virtual reality initiative of the year'' prestižne međunarodne nagrade ''Content innovation awards''.

Specijalna emisija s atraktivnim studijskim analizama počinje večeras u 20:15, a prijateljska utakmica Hrvatska  Tunis na rasporedu je od 20:45 na Novoj TV i GOL.hr-u!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider