Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sve je spremno

Bišćan najavio promjenu za povijesni susret mlade reprezentacije: Tri nova igrača na popisu

Tri nova igrača u sastavu za četvrtfinalni dvoboj protiv Španjolske na EP za igrače do 21 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija okupila se u utorak u Zagrebu te odmah krenula na pripreme u Sveti Martin na Muri gdje će odrađivati završne treninge uoči puta u Maribor gdje će 31. svibnja igrati četvrtfinalni dvoboj Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Izbornik Igor Bišćan je za dvoboj protiv Španjolske pozvao trojicu novih igrača, Nevena Đuraseka, Sandra Kulenovića i Mateja Vuka, koji će zamijeniti Mihaela Žapera, Luku Sučića i Darija Vizingera.

Tri igrača iz A-reprezentacije na popisu

Na popisu su i tri igrača koje je izbornik Zlatko Dalić uvrstio i na popis A-reprezentacije, a to su Luka Ivanušec, Domagoj Bradarić i Joško Gvardiol.

Oni putuju na ogled sa Španjolskom, no mala je šansa da će ostati i u U-21 reprezentaciji u slučaju pobjede protiv "Furije".

Hrvatska je plasman u četvrtfinale izborila krajem ožujka kada je u konkurenciji s Portugalom, Engleskom i Švicarskom zauzela drugo mjesto u skupini.

Hrvatske je prošla dalje premda je u susretu posljednjeg kola izgubila od Engleske s 1:2. Pogodak odluke koji je Hrvatsku prvi put odveo u drugi krug nakon tri neuspjela pokušaja postigao je Domagoj Bradarić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Popis igrača za Europsko prvenstvo:

Vratari: Adrian Šemper (Chievo), Ivan Nevistić (Rijeka), Ivor Pandur (Verona)

Braniči: Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo)

Vezni igrači: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Neven Đurasek (Varaždin), Hrvoje Babec (Gorica), Matej Vuk (Istra 1961).

Napadači: Luka Ivanušec (Dinamo), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Sandro Kulenović (Rijeka), Stipe Biuk (Hajduk).

Zlatko Dalić najavio je pripreme za Euro 2020

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider