Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Palac gore

Hrvatsku su protiv Francuske nosile mlade snage: Pljušte pohvale na račun debitanta!

Hrvatska je protiv Francuske odigrala vrlo dobru utakmicu i izborila pozitivan rezultat (1:1), a posebno su se istakli neki mladi igrači…

Poljudske tribine nagradile su Vatrene velikim pljeskom za zasluženo osvojeni bod protiv svjetskih prvaka. Poseban palac gore zaradio je debitant Martin Erlić. Kvalitetno se nosio s Nkukuom i društvom iz francuskog napada.

Izbornik Zlatko Dalić izrazio je zadovoljstvo viđenim.

"Mislim da je Erlić odigrao jako dobru utakmicu. Hrvatska ima nekoliko mladih stopera, moramo im dati šansu da ih vidimo i na kraju da ih stavimo u prvu momčad. Mislim da oni to zavređuju, ne trebamo se bojat za te pozicije", kazao je izbornik Dalić.

Jarni oduševljen Erlićem

Posebna pohvala na Erlićev račun stigla je od legendarnog Vatrenog i stručnog komentatora Nove TV Roberta Jarnija.

"Jako dobro. Zaista jako dobro. Samopouzdan, uvijek pravovremen, uvijek na lopti, tako da… Ma, odlično."

Generalni dojam je da je redovito bio točan u pozicioniranju, a još bolji u posjedu lopte, te da je odigrao bez ikakvog straha od debija protiv Francuske.

Robert Lewandowski protiv Barcelone Lewa silno razočaran Barcom, komedija na Camp Nouu: Uveli su nevjerojatne mjere, Madrid se grohotom smije divider

"Mislim da je ovo samo početak. Treba sada samo nastaviti još dobro raditi pošto ima tu još mjesta za napredak", skroman je Erlić, koji ostaje čvrsto na zemlji.

Mjesta za napredak svakako još ima i Ante Budimir, napadač koji je propustio realizirati najveću hrvatsku šansu na utakmici, ali unatoč tome, iskazao se u drugim segmentima igre.

Budimir uložio ogromni trud

Kao napadač, odradio je odličan posao u obrani, te je solidno surađivao s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem. Posebno treba apostrofirati kako se kao jedini napadač uspio fizički nositi sa stasitim francuskim stoperima.

Stručni komentator Nove TV Aljoša Vojnović ističe:

"Tribine su ga nagradile za golemi trud koji je unosio. Radio je nemir u zadnjoj liniji protivnika. Nekoliko puta je čak iščeprkao loptu francuskim zadnjim veznim igračima, što dovoljno govori koliko se dao da pomogne našoj ekipi, tako da, po meni - super prolazna ocjena."

gol expired Brozović dan poslije utakmice s Francuzima objavio urnebesan video: "Phelps!" divider

Francuska je donijela i lijepu potvrdu kvalitete dvojice nositelja momčadi, vratara Livakovića i veznjaka Matea Kovačića, koji je opet bio jako siguran na lopti, a posebno se istaknuo nekolicinom fantastičnih proigravanja.

A njima definitivno treba priključiti dobre nastupe Brozovića i Barišića, te također naglasiti i značajan ulazak Vlašića s klupe.

Nikola je zajedno s Lukom Sučićem bio glavni generator bolje igre Vatrenih u završnici utakmice.

Kapetan pohvalio mlade snage

Kapetan Luka Modrić podcrtava:

"Pa je, mislim da su dečki koji su ušli dali novu energiju, dali su nam dosta svježine i dodatne agresivnosti. Mislim da su odigrali jako dobro."

Jeste li zadovoljni bodom protiv Francuske?

Ukupno glasova:

Izbornik Dalić dodaje:

"Sučić je igrao 15-ak minuta, napravio je par fantastičnih stvari. Vidi se da je on kvalitetan igrač i da je on naša budućnost."

Kada svima njima pridodamo još i Andreja Kramarića, koji je u 20-ak minuta igre izborio i realizirao kazneni udarac, onda se sa sigurnošću može reći da su Vatreni položili ispit protiv Francuske.

Polovica ludog ritma Vatrenih od četiri utakmice Lige nacija u 11 dana je iza nas. U petak od 20.45 Hrvatska gostuje u Danskoj, a u ponedjeljak u Francuskoj. Prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u, a specijalna emisija već od 20 sati.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Francuska 1:1


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider