Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Koronavirus

Hrvatski navijači na mukama: Neće moći na utakmicu protiv Engleske?

Britanska vlasti još uvijek nisu ukinule restriktivne mjere za dolaske iz Hrvatske.

Za točno deset dana hrvatska nogometna reprezentacija igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu 2020.

Tako je u nedjelju, 13. lipnja na rasporedu utakmica Engleska - Hrvatska koja se igra na Wembleyju. Na utakmici će biti 23 tisuće navijača, a među njima bi trebalo biti i oko dvije tisuće hrvatskih navijača.

No, to je sada potpuno upitno jer su u Engleskoj još uvijek na snazi restriktivne epidimiološke mjere za dolaske iz Hrvatske.

Stroge mjere za ulazak u Veliku Britaniju

To znači da pri ulasku u Veliku Britaniju, hrvatski navijači moraju imati negativan test na koronavirus obavljen najranije 72 sata prije puta, moraju popuniti obrazac za kontakte za samoizolaciju te provesti čak deset dana u samoizolaciji na adresi boravka u Velikoj Britaniji.

Hrvatski navijači mogu prekinuti samoizolaciju nakon pet dana, ako o vlastitom trošku naprave novi test na koronavirus. Bude li test negativan, navijači mogu izaći iz samoizolacije, ali moraju napraviti još jedan test osmog dana.

gol expired Otpao je prvi igrač za Euro 2020: Bio je glavna točka prijepora u otočkim medijima divider

Iako se očekivalo da će britanske vlasti ublažiti ove mjere prvog lipnja, to se nije dogodilo. A to znači da bi navijači koji planiraju biti na prvoj utakmici na Wembleyju, već danas morali krenuti put Engleske.

"Za 21. lipnja je bilo planirano ukidanje svih mjera, ali sada je već gotovo izvjesno da se to neće dogoditi. Odnosno neke se mjere ukidaju najvjerojatnije smanjuje se ta distanca sa dva metra na jedan metar", rekao je komentator Sportkluba Neven Cvijanović iz Londona.

"Navijači si ovo ne mogu priuštiti..."

Ni HNS nema novih informacija vezanih za navijače i mjere. Znaju tek da je hrvatski kontingent karata odavno rasprodan. Jedan od onih koji je odavno kupio i ulaznice za utakmice i zrakoplovne karte je predsjednik Budi ponosan Fan kluba Slavko Husnjak.

"Vrlo malo hrvatskih navijaća će ići na ovaj Euro. Razlog je desetodnevna karantena. To znači da bi već danas trebali krenut na put, ali to si jednostavno ne možemo priuštiti", rekao je.

Hrvatski navijači koji su kupili ulaznice u tri su navrata dobili ponudu UEFA-e da ih vrate i dobiju natrag novac. Zadnji je bio prije deset dana i to je to. UEFA poručuje: tko ima kartu, a ne želi na utakmicu, neće dobiti natrag novac.

UEFA se od svega ogradila

"Cijene su bile 50 eura po karti za navijački sektor, nisu bile pretjerano skupe", kaže Husnjak.

S obzirom na sva događanja, upućeni sugeriraju kako nije nemoguće i da se englesko-škotski dio Europskog prvenstva 2020 preseli negdje drugdje.

"Ja mislim da će se Euro 2020 definitivno igrati u Engleskoj, da se neće odstupati od onog planiranog rasporeda i će se finale igrati na Wembleyju", zaključio je Cvijanović.

UEFA se od svega ograđuje jer nema utjecaj na odredbe vlada država prema putnicima na njihov teritorij. Kako sada stvari stoje, Vatreni sigurno neće biti u ravnopravnom položaju na utakmci Engleske. 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider