Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
KLJUČAN KIKS U NORVEŠKOJ

Hrvatska U-21 reprezentacija mora u teške dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Mladi Vatreni ipak nisu dočekali iznenađenje te će morati težim putem do Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada reprezentacija Norveške savladala je večeras na domaćem terenu Azerbajdžan, čime je izborila izravan nastup na Europskom prvenstvu za nogometaše do 21 godinu starosti. Automatski su time poslali svoje vršnjake iz Hrvatske u dodatne kvalifikacije.

Nada Hrvatske tinjala je podosta dugo. Smanjio ju je u 54. minuti Larsen pogotkom za vodstvo domaćih, da bi novu nadu probudio izjednačujući pogodak u 65. minuti. Ipak, pokazali su Norvežani karakter, kakav smo već vidjeli u našem međusobnom susretu te je Botheim u 77. minuti zabio za veliku pobjedu.

Koštao nas je šokantni poraz prije 11 dana

Nažalost, Hrvatsku je koštao poraz upravo od Norveške, gdje su izabranici Igora Bišćana vodili do sudačke nadoknade utakmice, a onda primili dva pogotka. Već bod bio bi dovoljan za ostvarenje cilja, no dogodio se veliki kiks.

Dodatne kvalifikacije igraju se u rujnu, a protivnik Hrvatskoj u susretu na dvije utakmice bit će netko od preostalih drugoplasiranih reprezentacija, izuzev Švicarske koja je izborila izravan plasman kao najbolja među takvima.

Mogući protivnici su Danska, Ukrajina, Češka, Slovačka, Irska, Izrael i Island. Ždrijeb je točno za tjedan dana.

Prvenstvo se igra u lipnju iduće godine, a domaćini su Gruzija i Rumunjska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider