Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
POČINJE IDUĆEG MJESECA

Hrvatska saznala ždrijeb kvalifikacija za U-21 Euro, čeka nas uvijek neugodan protivnik

UEFA je odradila ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine, koje će se održati 2025. godine u Slovačkoj.

Roko Šimić (Foto: Guliver images)

Idućeg mjeseca započinju kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo U-21 reprezentacija, koje će se održati 2025. godine u Slovačkoj.

Riječ je o natjecanju za koje je dobna granica postavljena na igrače rođene nakon 1. siječnja 2002. godine te će to pravilo naravno vrijediti i u kvalifikacijama.

Kud baš oni...

Hrvatska je u kvalifikacije ušla iz drugog pota te je bilo jasno da mlade Vatrene čeka jedan jači protivnik. No možemo reći da smo izvukli onog koji nam, osim redovito velikog broja talentiranih mladih nogometaša, ni tradicionalno baš ne odgovara. Radi se o Portugalu.

Osim Portugala, Hrvatska će u skupini G igrati s Grčkom, Bjelorusijom, Farskim Otocima i Andorom

Plasman na prvenstvo osigurat će devet pobjednika skupina i tri najbolja drugoplasirana, dok će preostalih šest drugoplasiranih biti podijeljeno u tri para, čiji će pobjednici također put Slovačke.

Kvalifikacijske skupine za U-21 Euro 2025. Kvalifikacijske skupine za U-21 Euro 2025. (Foto: screenshot/UEFA)

Utakmice grupne faze igrat će se u ožujku, lipnju, rujnu, listopadu i studenom ove godine te u ožujku, rujnu i listopadu iduće. No raspored odigravanja bit će poznat tek idućih dana. 

Okupljanje nove generacije pa u lipnju ponovno stare

Hrvatska U-21 reprezentacija tako će se okupiti u novom ruhu, s igračima rođenima od 2002. godine nadalje, a u lipnju će se ponovno okupiti prethodna generacija, igrača rođenih 2000. godine ili mlađih. Oni će nastupiti na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji.

Izbore li mladi Vatreni na ovom prvenstvu jedno od prva tri mjesta, kvalificirat će se na Olimpijske igre u Parizu. No određeni broj igrača koji bi to izborio tamo neće moći nastupiti jer je u Parizu dobna granica na 2001. godištu. Pravi kaos, zar ne?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider