Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo što se događa

Hrvatska sve bolje stoji uoči ždrijeba za SP 2022., a u prilog joj idu i rezultati iz Južne Amerike

Hrvatska je zasad zadržala mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što se tiče europskog dijela kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine poznati su svi izravni putnici u Katar. To su osvajači skupina:

HRVATSKA, Francuska, Njemačka, Španjolska, Belgija, Nizozemska, Danska, Engleska, Švicarska i Srbija.

U dodatne kvalifikacije, koje se igraju po sistemu tri-mini turnira s po četiri momčadi (jedna utakmica polufinala i finala) s kojih samo pobjednik ide na SP (ukupno njih tri) idu sljedeće reprezentacije:

Portugal, Švedska, Italija, Turska, Ukrajina, Rusija, Wales, Škotska, Poljska, Sjeverna Makedonija te još dvije reprezentacije koje nisu bile među prve dvije momčadi u skupini, ali su kao najbolje iz Lige nacija od preostalih reprezentacija izborile novu priliku: Češka i Austrija.

Ususret ždrijebu

Nakon što se u ožujku odigraju dodatne kvalifikacije 1. travnja nas očekuje ždrijeb grupa Svjetskog prvenstva, a Hrvatsku posebno zanimaju još neki rezultati u kvalifikacijama jer i o njima ovisi status Vatrenih u ždrijebu.

Hrvatska zasad na granici druge i treće jakosne skupine

Zasad plešemo između druge i treće jakosne skupine, koje će biti formirane uoči ždrijeba, a naravno da je bolje biti u drugoj kako bi izbjegli reprezentacije poput Njemačke, Danske, Nizozemske, Švicarske…

Hrvatska je zasad u toj drugoj jakosnoj skupini na samom dnu (ako računamo da će Italija i Portugal izboriti SP kroz dodatne kvalifikacije ili pak SAD i Meksiko, ali to je malo vjerojatno), ali razveselili su nas rezultati noćas odigranih utakmica u južnoameričkim kvalifikacijama jer su Urugvaj i Kolumbija reprezentacije koje su za petama Vatrenima u borbi za bolji status u ždrijebu.

Brazil i Argentina na SP-u, nas zanimaju drugi

Kolumbija je odigrala tek 0:0 na domaćem terenu s Paragvajem, dok je Urugvaj poražen u Boliviji s čak 3:0. Recimo i kako su Argentina i Brazil odigrali 0:0 u velikom derbiju i obje reprezentacije su osigurale plasman na SP.

Urugvaj ima još četiri kola da izbori mjesto među prve četiri pozicije koje izravno vode na SP, dok peto mjesto vodi u dodatne kvalifikacije. Dakle, Urugvaj i Kolumbija imaju čak još četiri utakmice da dostignu Hrvatsku koja će u isto vrijeme odraditi dvije, maksimalno tri prijateljske utakmice što idu u prilog ipak više našim rivalima u ovom mini-natjecanju.

Spomenimo i kako je Švedska blizu Hrvatskoj pa ćemo i njihove utakmice u dodatnim kvalifikacijama s pozornošću pratiti, a bit će zanimljivo vidjeti koga će HNS izabrati za protivnike u prijateljskim dvobojima s Vatrenima u ožujku jer FIFA u rangiranju boduje sve utakmice.

Bit će vrlo neizvjesno do kraja ožujka, no glavno je da je Hrvatska na ždrijebu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider