Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Maksimir će biti rasprodan

Tri upitnika i jedna velika enigma: Ovo je sastav i sustav Hrvatske za Španjolsku

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić ima problema sa sastavljanjem momčadi za okršaj sa Španjolskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija imat će protiv Španjolske veliku navijačku podršku. Čini se da će Maksimir biti dupke pun.

Prema službenim informacijama HNS-a, do sinoć je prodano oko 28,5 tisuća ulaznica za utakmicu, a nakon što je otvoren i Zapad gore, ukupni kapacitet Maksimira za utakmicu sa Španjolskom iznosi 32,5 tisuće mjesta. Istok i Zapad dolje su rasprodani, ima još ulaznica za Zapad gore i Sjever.

Sinoć je uoči i nakon treninga Vatrenih na blagajnama pred Maksimirom bila poprilična gužva, interes je ogroman, pa se može pretpostaviti da će se preostale ulaznice rasprodati do srijede. Na dan utakmice teško će biti doći do ulaznice.

Kako će Dalić riješiti veliki problem?

Cijela hrvatska reprezentacija danas oko 11 sati ide na prijam kod predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja će reprezentativcima i stručnom stožeru podijeliti državna odlikovanja, a u 20 sati u Westinu će sudjelovati na donatorskoj večeri Zaklade Vatreno srce, koju su prije više od deset godina osnovali igrači i stručni stožer hrvatske reprezentacije. Na oba prijma hrvatski reprezentativci zadržat će se oko sat vremena.

Ono što najviše intrigira hrvatske navijače zacijelo jest to u kojem će sastavu hrvatska reprezentacija izaći na megdan Španjolskoj. U ovom trenutku teško je to procijeniti, posebice tko će zaigrati na poziciji lijevog beka, gdje su najveći problemi, ali ni neke druge pozicije nisu baš zabetonirane, pa ni sustav u kojem će Hrvatska zaigrati.

''Pivarić je ozlijeđen. I Leovac i Sosa su ozlijeđeni. Nadam se da će Vrsaljko biti u dobrom stanju. Lijeva strana bit će upitna. Nema ni Strinića. Svi su lijevi bočni na ovaj ili onaj način izvan stroja. Tu je Milić, tu je Jedvaj. Žao mi je Vidu trošiti na lijevom beku, razdvajati stoperski par'', izjavio je izbornik Dalić na jučerašnjoj press-konferenciji.

Josip Pivarić nije sudjelovao na sinoćnjem treningu u Maksimiru, ostao je u teretani trenirati po posebnom programu zajedno s Lovrenom, Perišićem i Brozovićem, koji imaju manjih problema i vjerojatno će biti spremni za utakmicu. Sinoć se moglo doznati da će Dalić čekati Pivarića do posljednjeg trenutka, ali u ovom trenutku nije jasno kolika je šansa da će nastupiti.

Tri opcije za sustav Vatrenih protiv Furije

Ako Pivarić ne bude mogao, čini se da je Antonio Milić najbliža alternacija na lijevom bočnom. Sljedeće najintrigantnije pitanje jest tko će igrati u vršku napadu. Dva su kandidata – Ante Rebić i Andrej Kramarić. Iako je Rebić igrao u špici protiv Engleske na Rujevici, čini nam se da će izbornik ovaj put na poziciju najisturenijeg napadača postaviti Kramarića, koji je igrama u Hoffenheimu pokazao da je u izvrsnoj golgeterskoj formi.

Možda će Kramarić i Rebić mijenjati mjesta tijekom utakmice, sve ovisi o razvoju situacije na terenu i kretanju rezultata, ali vjerujemo da će Rebić ipak započeti utakmica na desnom krilu. Rebić i Perišić također bi mogli mijenjati pozicije, kao što stu to činili na Svjetskom prvenstvu.

Treće otvoreno pitanje jest vratar. Prilično je izvjesno, a to se jasno može nazreti slušajući izbornikove izjave, da će prednost dobiti Lovre Kalinić.

''Nije zgodno rotirati vratare. Kalinić se vratio, Livaković je dobro branio protiv Engleza. Vidjet ćemo, Kalinić je zaslužio svoju šansu. Ne bih htio izgubiti oba vratara'', prilično sugestivno je kazao izbornik na jučerašnjoj presici.

Četvrta enigma jest sustav. U igri su tri opcije: standardna 4-2-3-1, u ovom trenutku, prema našem mišljenju, najizvjesnija 4-1-4-1 ili možda 4-3-3. Prema našoj procjeni, u ovom trenutku čini se da bi sastav mogao biti sljedeći: Kalinić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić (Milić) – Brozović – Rebić, Rakitić, Modrić, Perišić – Kramarić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider