Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Tako stvari stoje

Luda ljestvica: Pobjeda ne jamči ništa, a Hrvatska i s porazom ostaje u igri

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je veliki izazov...

Liga nacija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Maksimiru igra protiv Španjolske svoj treći susret u Ligi nacija.

Utakmica Hrvatska – Španjolska počinje u 20:45, a još prekjučer objavljeno je kako su rasprodane sve ulaznice te će Vatreni imati lijepu podršku u ovoj dosta specifičnoj utakmici.

Specifičnoj prvenstveno u pogledu kalkulacija uoči posljednjih 180 minuta naše reprezentacije u Ligi nacija.

Za prvo mjesto u skupini 4 Lige A Hrvatskoj igra samo jedna opcija – pobjeda protiv Španjolske večeras i pobjeda protiv Engleske na Wembleyju. Dakle, skalp protiv Furije neće biti dostatan za jedinicu ako u nedjelju ne padnu Englezi.

Neriješen rezultat protiv Španjolaca baca Hrvatsku izvan kombinacija za prvo mjesto, a u tom će se slučaju u sudaru s Engleskom odlučivati o drugom mjestu, s tim da će izabranicima Zlatka Dalića igrati isključivo pobjeda kako bi završili s pet bodova (Engleska ima četiri).

Svaki bod supervažan

Ako to i ne uspiju ostvariti, bod protiv Španjolske mogao bi se pokazati kao kapitalan za nositeljstvo u ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020. Taj će se ždrijeb održati 2. prosinca, a nositelji u 10 kvalifikacijskih skupina bit će 10 najboljih reprezentacija iz najvišeg ranga Lige nacija. U prijevodu, otpast će dvije najlošije iz Lige A, jedna od te dvije gotovo sigurno će biti Island, dok će se druga tražiti u trokutu između Njemačke, Poljske i Hrvatske.

I upravo zbog toga svaki bod izboren u današnjem i onom nedjeljnom susretu bit će od velikog značaja za Hrvatsku, zato što naša reprezentacija ima (zasad) očajnu gol-razliku od 0:6 i ako bude imala isti broj bodova kao, primjerice, Poljska, vrlo će vjerojatno izvisiti.

Naravno da bi najbolje bilo pobijediti Španjolce i odmah osigurati status nositelja i ostati u igri za jedinicu. No ako se to i i ne dogodi, neće biti smak svijeta jer postoji popravni ispit...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider