Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
za svaku pohvalu

Vatreni na lijep način započeli važan tjedan: Sudjelovali u humanitarnoj akciji

Nakon treninga, reprezentativci su se zaputili na humanitarno događanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativci pojačani brojnim zvijezdama i osobama iz javnog života u ponedjeljak su u hotelu Westin sudjelovali na humanitarnoj večeri za Zakladu Vatreno srce na kojoj su prikupljana sredstava za liječenje i školovanje djece.

Svjetski doprvaci su putem call centra prikupljali sredstva za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje.

Svi građani sudjelovali su u akciji pozivom na humanitarni broj 060 9002 i dobili su priliku popričati s nekim od hrvatskih reprezentativaca, kao i s drugim poznatim sportašima, pjevačima, glumcima i voditeljima.

 

gol expired Stoper Vatrenih otpao za Slovačku: Dalić ostao bez jedne opcije za deficitarnu poziciju divider

Zaista lijep početak jako važnog tjedna koji će završiti ključnom utakmicom Hrvatska - Slovačka na Rujevici.

Humanitarni broj bit će aktivan sve do 1. prosinca, a cijena poziva je 6,25 kuna. Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade Vatreno srce - HR6323600001102058431.

Za zabavno-glazbeni program tijekom donatorske akcije pobrinula su se neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene i mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić uz svoje najpopularnije hitove izvodili su i najdraže pjesme "Vatrenih".

Zakladu Vatreno srce prije više od deset godina osnovali su igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije s ciljem pomaganja djeci diljem Hrvatske. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić, te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

gol expired Rakitić se vraća u Barcelonu: Modrić napušta kamp i ulazi u društvo najvećih faca divider

"Sretan sam što smo ušli u drugo desetljeće našeg rada. Hrvatska reprezentacija je integrativni i pozitivni brend i ovom akcijom ona se okrenula prema temama koje su pozitivne, korisne i dobre hrvatskom društvu," kazao je prof dr. sc. Josip Paladino dodavši: "Ove godine smo nastavili s akcijom pomoći bolničkim ustanovama s djecom i za pomoć mladima i djeci koji su bez adekvatne roditeljske skrbi."

Prošle godine je bilo više od 70.000 poziva, a sakupljeno je više od 800.000 kuna.

"Vjerujem kako ćemo ove godine nadmašiti te brojke. Ove godine skupljamo sredstva za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život, a za iduću godinu pripremamo akciju za pomoć dječjoj bolnici u Splitu. Okrećemo se svim dijelovima Hrvatske kojima je potrebna pomoć," dodao je Paladino. I pogodio. Samo za vrijeme tv prijenosa stiglo je više od 75.000 poziva.

Izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić naglasio je kako je "Vatrenima" dužnost pružiti pomoć potrebitima.

"Naša je dužnost pomoći i naši igrači osim što predstavljaju Hrvatsku na sjajan način u svom poslu, nogometu, želi pomoći i na ovaj način. Ovo je sjajna akcija kojoj se mi rado odazivamo. Mi smo spremni na svoj način pomoći i nećemo nikada stati," naglasio je Dalić.

Kapetan "Vatrenih" Luka Modrić istaknuo je kako je sretan što može sudjelovati u ovako lijepoj akciji.

"Ovdje smo došli kako bi pomogli u ovoj lijepoj akciji. Istina je da smo svi najosjetljiviji kada su u pitanju djeca jer smo mnogi od nas očevi. Sretni smo kada možemo pomoći," poručio je Modrić, dok je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker najavio kako će HNS donirati 100.000 kuna za ovu akciju.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider