Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
muke u svakoj liniji

Bliži se važna utakmica Vatrenih, a problema je mnogo: Sve brige koje muče Zlatka Dalića

Vatrene mjesec dana dijeli od vrlo bitne utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020.

Galerija Lovre Kalinić protiv Engleske (Foto: AFP) Andrej Kramarić (Foto: AFP) Dejan Lovren (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Točno nas mjesec dana dijeli od ulaska u završnicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Stanje u našoj skupini E je sljedeće: vodeća je Mađarska s devet bodova, Slovačka i Hrvatska imaju po šest, s time da Slovaci imaju bolju gol razliku, a posljednje dvije pozicije drže Wales i Azerbajdžan.

No, ovdje je važno naglasiti da su Mađari odigrali jednu utakmicu više u odnosu na ostale reprezentacije. Sljedeći izazov Vatrenih je utakmica u Slovačkoj 6. rujna od 20:45. Izravan prijenos moći ćete pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u.

A ako izbornik Zlatko Dalić prilikom sastavljanja popisa ima zabrinuti pogled, onda možemo reći da ga razumijemo jer problema sa statusom važnih igrača u njihovim klubovima - ima gotovo u svakoj liniji.

Kalinić u teškoj situaciji, što se događa s Lovrenom?

U vratarskoj liniji, Livaković i Sluga imaju ulogu prvog vratara, a Livaković pri tome, zaista brani odlično, no problem je i dalje Lovre Kalinić.

U pripremnom razdoblju, skupio je dva nastupa, jedan od prve do posljednje minute i, s obzirom da je Aston Villa kupila još jednog vratara, čini se da će Lovre vrlo brzo promijeniti klub.

Slovačka reprezentacija (Foto: AFP) Vatrene čeka nabrijani domaćin: Za pola sata rasprodane sve ulaznice! divider

No, još veći Dalićev problem je slaba minutaža Dejana Lovrena. U sedam pripremnih utakmica Liverpoola skupio je prosječno 32 minute, te je Community shield protiv Cityja - cijeli odgledao s klupe. Možda i on promijeni klub u ova posljednja dva dana engleskog prijelaznog roka.

Nevolja nikad ne dolazi sama

A kako nevolja nikada ne dolazi sama, evo Daliću problema i oko Rakitića. Vatreni dokapetan nastupio je u sve tri Barcelonine utakmice, zabio i jedan pogodak, ali svi smo već upoznati s procjenama da ga Barca gura prema izlaznim vratima.

Slična je situacija i kod Ivana Perišića u Interu. Conte je rekao da mu se ne uklapa u igru kao krilo, ali je našem važnom ofenzivcu dao puno povjerenja u pripremnom razdoblju - prosječno čak 67 minuta. No, bez obzira na to, veliko je pitanje ima li Perišić pravo povjerenje svog trenera.

gol expired Dinamo bez pobjede protiv Ferencvaroša: Nezgodan rezultat uoči uzvrata divider

A da Daliću situacija bude još teža, evo i aktualnosti oko Kramarića i Rebića. Obojica muku muče s ozljedama i više su izvan terena nego na njemu.

Nadalje, nije najzgodnija situacija ni oko kapetana Luke Modrića. Tko je gledao utakmice Reala, mogao je vidjeti da je Luka opet igrao na visokoj razini, ali katastrofalni rezultati madridskih Kraljeva otvaraju špekulacije čak i o njegovom transferu.

Nije sve tako crno, ima i razloga za optimizam

No, nije sve tako crno. Brozović i Kovačić, pa i Badelj donose dašak ozbiljnog optimizma. Brozović je u prvim planovima Antonija Contea, Kovačić također visoko kotira kod Franka Lamparda i djeluje da bi konačno mogao potvrditi sve svoje kvalitete, dok se Badelj vratio u Fiorentinu gdje će se, uvjereni smo, vratiti standardnom igranju, koje je izostalo u Laziju.

Od pozitivnih stvari treba izdvojiti odličnu formu Brune Petkovića. U sedam utakmica postigao je četiri pogotka i zasad djeluje kao najraspoloženiji pojedinac Vatrenih.

A važno je naglastiti da je Josip Brekalo ostao u Wolfsburgu s vjerom da će imati bolji status, te da se Nikola Vlašić dobro oporavio od ozljede s Europskog prvenstva mladih reprezentacija i odlično otvorio novu sezonu sa svojim CSKA.

A tu su još neki igrači koji bi se mogli pronaći na popisu izbornika Dalića. Prvenstveno se to odnosi na Domagoja Bradarića, ali i Ivana Šunjića, Filipa Krovinovića, sjajnog Dinamovca Mislava Oršića, te povratnika Marka Roga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider