Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
zasad dvije

Hrvatska nogometna reprezentacija dobila svoje poštanske marke

Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom izdala prigodni blok s motivom hrvatske nogometne reprezentacije koji je predstavljen u poštanskom uredu u Jurišićevoj 13 u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blok pod imenom "Uspjeh Hrvatske na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Rusija 2018." čine dvije marke, svaka nominalne vrijednosti 6,00 kuna, ukupne naklade 50.000 primjeraka. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a autor fotografija je Drago Sopta.

"Moram priznati da već dugo nisam poslao pismo i koristio poštanske marke'', kazao je sa smiješkom izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić koji je prisustvovao promociji, dok je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo dodao:

"Prvu markicu ćemo poslati Luki Modriću s čestitkom na nagradi za nogometaša godine u Europi u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).''

Dalić je naglasio kako je ovo sjajna ideja i gesta Hrvatske pošte i još jedna potvrda za veliki uspjeh koji je ostvarila hrvatska reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Zaista moramo biti sretni što smo doživjeli kao reprezentacija. Ove markice će biti jedna lijepa uspomena'', kazao je Dalić naglasivši kako ga raduje što će prva markica biti poslana najboljem nogometašu Europe i svjetskog prvenstva Luki Modriću.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo je naglasio kako HP ima praksu izdavanja markica za izvanredne sportske uspjehe, a zadnja je bila 2011. za Ivicu Kostelića.

"Sada vraćamo taj trend i svaki veliki uspjeh hrvatskih sportaša potrudit ćemo se proslaviti s jednim izdanjem'', kazao je Čulo dodavši:

"Reprezentacija je u Rusija ostvarila fantastičan rezultat i mi smo ponosni što ovim markicama imamo priliku produžiti emocije i slavlje. Izbornik Dalić je je svojim ponašanjem i poniznošću zaslužio da se ovakav jedan događaj proslavi i da diljem svijeta možemo slati poštanske markice s likom hrvatske reprezentacije i tako podsjetiti cijeli svijet na ono što je Hrvatska napravila."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider