Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Tko je protivnik Hrvatske?

Nogometno su skromni, ali ne prezaju od grubosti: Na prošloj utakmici protivniku slomili nogu

Posljednja utakmica Jordana Vatrenima je dovoljan poziv na oprez u prijateljskom susretu na Rujevici.

Reprezentacija Jordana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Utakmica Hrvatska – Jordan počinje u 20:45 uz izravni prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, a specijalna emisija počinje već od 20:20.

Hrvatska će tri dana nakon utakmice s Engleskom odigrati prijateljski susret protiv Jordana. Gosti s Bliskog istoka stižu na Rujevicu, a izravni prijenos pratite na Novoj TV i GOL.hr-u.

Jordan je prilično nepoznat i egzotičan protivnik kojeg nemamo prilike gledati na svjetskim prvenstvima. Radi se o 110. momčadi Fifine ljestvice, smještenoj između 109. Sjeverne Koreje i 111. Srednjoafričke Republike. Igrači Jordana mahom igraju u domaćim klubovima.

"Imaju jednog krilnog igrača koji je brz kao metak"

''Ne znamo puno, imamo kratak video. Ja znam dva igrača. Naročito jednog krilnog koji je brz kao metak. Sličan je Sterlingu, znam ga iz lige u Emiratima. Sigurno je da će se oni doći s nama nadigravati i tražiti dobar rezultat. Mi smo sad meta svima i moramo čuvati svoj ugled i status'', rekao je izbornik Zlatko Dalić, koji je najavio da će protiv Jordan priliku dobiti novi igrači.

Iako je Hrvatska veliki favorit protiv nogometno egzotičnog Jordana, Vatreni ipak moraju biti oprezni, prije svega zbog mogućih ozljeda. Još je svježe sjećanje na estonsku oranicu i tešku ozljedu Marka Pjace u nebitnoj utakmici, a sada će s druge strane biti protivnik koji ne preže od čvrste, pa i grube igre.

Albanci se nisu dobro proveli protiv Jordana

Dovoljan je poziv na oprez njihova posljednja utakmica protiv Albanije. Jordan je uz mnoštvo promašaja Albanije izvukao 0:0, a utakmicu je obilježila teška ozljeda na samom početku utakmice. Stoper Enea Mihaj morao je napustiti utakmicu već u 10. minuti sa slomljenom nogom - albanski mediji javljaju da će oporavak trajati tjednima.

Za Albaniju je u toj utakmici zaigralo i dobro poznato ime s hrvatskih travnjaka. Eros Grezda, bivši igrač Osijeka koji je trenutno član Rangersa, upozorio je Vatrene u razgovoru za Sportske novosti da Jordanci ''užasno tuku'' te da su ''nevjerojatno grubi''.

Nadamo se da će gosti iz Jordana ipak ostati u granicama korektnosti i sportske borbe te da će Vatreni ipak ''u jednom komadu'' napustiti teren. Jordan uglavnom igra u formaciji 3-5-2 i bit će orijentiran na obranu i kontre.

Kako predviđate rasplet u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider