Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
svi će dobiti šansu

Zlatko Dalić otkrio plan za utakmicu te nabrojio početnih 11

Izbornik Zlatko Dalić i Domagoj Vida gostovali su na press-konferenciji uoči utakmice Hrvatska – Jordan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak igra još jednu utakmicu na Rujevici. Hrvatska dočekuje Jordan u prijateljskom susretu, ovaj put pred navijačima te u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u od 20:45.

Izbornik Zlatko Dalić pustio je natrag u klubove udarne snage – Modrića, Rakitića i Perišića, pa će priliku za start dobiti igrači koji bi trebali nositi reprezentaciju u bliskoj budućnosti.

Dan uoči utakmice Zlatko Dalić i Domagoj Vida odradili su kratku press-konferenciju.

''Dobro će nam doći utakmica da damo šansu onima koji su imali manju minutažu, da ih provjerimo i vidimo. I njima će doći dobro da se nametnu za iduće akcije. Plan je da probamo Bartoleca desno i Milića lijevo u obrani. Osim ove trojice neće biti ni Matea Kovačića, koji ima malu ozljedu, pa smo ga odlučili poštedjeti'', rekao je izbornik Dalić i dodao:

''Imamo 18 igrača za utakmicu i nadam se da će svi dobiti šansu. Očekujem lijepi ambijent, ne kao protiv Engleske, te našu pobjedu.''

Potom je izdiktirao početni sastav uz opasku da će ga možda mijenjati ako netko bude imao problema s ozljedom na večernjem treningu.

Livaković - Bartolec, Vida, Lovren, Milić - Badelj, Pašalić, Rog - Kramarić, Rebić, Pjaca

Dalić je dodao da će u drugom dijelu na stoperske pozicije ući Jedvaj i Mitrović, Bradarić na Badeljovu poziciju zadnjeg veznog te Livaja i Santini u napad.

''Veselimo se što se te kazne iza nas i da će, nadamo se, sutra biti pun stadion nakon drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Nadamo se da ćemo pobijediti Jordan i da će navijači uživati'', rekao je Domagoj Vida koji će protiv Jordana prvi put predvoditi reprezentaciju kao kapetan.

''To je velika čast i zadovoljstvo. Hvala izborniku što mi je pružio tu priliku, to mi je dodatni motiv.''

''Htio je ići kući, kad je čuo da je kapetan, vratio se'', našalio se Dalić, a onda otkrio tko je najopasniji kod Jordana.

''Ne znamo puno, imamo kratak video. Ja znam dva igrača. Naročito jednog krilnog koji je brz kao metak. Sličan je Sterlingu, znam ga iz lige u Emiratima. Sigurno je da će se oni doći s nama nadigravati i tražiti dobar rezultat. Mi smo sad meta svima i moramo čuvati svoj ugled i status'', poručio je izbornik.
 

Kako predviđate rasplet u Ligi nacija?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider