Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bježite od nas...

Hrvatska želi izbjeći reprezentacije iz ovog dijela svijeta: Učinak protiv njih je poražavajući

Igrali smo na svih pet Mundijala s reprezentacijama iz srednje i Južne Amerike i imamo samo jednu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija iščekuje ždrijeb skupina SP-a 2022. godine u Kataru. Izbornik Zlatko Dalić rekao je kako iz prvog pota ne želi Francuze, a iz trećeg i četvrtog bi volio azijsku ili afričku reprezentaciju umjesto Europljana.

No, možda bi trebao razmisliti i o želji za izbjegavanjem nacionalnih momčadi iz Južne Amerike i Srednje Amerike. Vatreni su u svih svojih dosadašnjih pet nastupa na Svjetskim prvenstvima morali igrati protiv Latino Amerikanaca i po tome smo jedinstveni u svjetskom nogometu.

Piksi i Dalić VIDEO Piksi presreo Dalića u hotelu u Dohi pa mu postavio vrlo škakljivo pitanje divider

Vatreni, naime, imaju očajan omjer s reprezentacijama iz tog dijela svijeta jer su u sedam dosadašnjih utakmica na svojih pet Mundijala slavili samo jedanput. I to na prošlom Mundijalu kad smo u skupini bili s Argentinom (3:0).

Pobjeda i šest poraza

S Gaučima smo bili u skupini i 1998. godine u Francuskoj te izgubili 1:0. Dvaput smo bili u skupini i s drugim južnoameričkim gigantom - Brazilom. U Njemačkoj 2006. godine smo poraženi 1:0, a u Brazilu 2014. godine Selecao nas je svladao 3:1.

Hrvatska u ždrijebu Izvucite skupinu Hrvatskoj: Poigrajte se, do ždrijeba je još jako malo divider

Na istom SP-u u skupini nas je svladao i Meksiko identičnim rezultatom, a ista reprezentacija nam je bila kobna i 2002. godine u Koreji i Japanu, ovaj put rezultatom 1:0. Na SP-u na Dalekom istoku bili smo u skupini i s Ekvadorom, koji nas je pobijedio istim rezultatom kao i Meksikanci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider