Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
bivši trener objasnio

Ima li Srnin povratak u Vatrene smisla? Zašto to možda nije dobro rješenje i tko bi mogao uskočiti

Kao moguće rješenje za deficitarnu poziciju nameće se i povratak Darija Srne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog operacije Šime Vrsaljka i njegova dugotrajnog izbivanja s terena, razgolićena je kritična pozicija u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: desni bek. U tolikoj mjeri, da se spominje kratkoročan povratak Darija Srne uoči početka kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Zoran Vulić Srnu je trenirao i u Hajduku, i kao pomoćni trener u reprezentaciji. Misli da to ipak nije dobro rješenje.

"Ni samom Dariju taj povratak ne bi dobro pao. Kad bi njega osobno (ja sam duboko uvjeren) pitali bi li se on vratio, mislim da bi rekao ne. Možda sam u krivu, ali jednostavno mislim da je Darijo dao svoj golemi, veliki doprinos hrvatskoj reprezentaciji."

Darijo Srna danas nije odgovarao na pozive. Ali što onda izbornik Zlatko Dalić može napraviti?

gol expired Kapetan zove kapetana u pomoć: Dalić još nije s njim razgovarao divider

Zlatko Dalić hrvatsku reprezentaciju vodio je 20 utakmica. Šime Vrsaljko bio je njegov desni bek 15 puta. Zajedno s ulascima s klupe, to su još bili: Jedvaj sedam puta, Vida tri puta, jednom Karlo Bartolec, a jednom čak i Marko Rog! Svi osim Vrsaljka pokazali su dosta nedostataka. Pa ima li Dalić još rješenja?

Dalić tajnovit uoči objave popisa

Ovo su neki igrači koje nije isprobao. Josip Brekalo je krilo, ali upravo on bi se mogao preseliti na beka. Međutim, to je preriskantno rješenje za utakmice s najjačima. Tu su još Juranović i Tudor iz Hajduka, Grgić iz Osijeka... Vidjet ćemo hoće li Dalić koga od njih pozvati u ponedjeljak.

A što se tiče Srne, on je prije dvije godine imao dobru sezonu, s 34 utakmice za Šahtar. Tada je napunio 35 godina. Lani je bio suspendiran zbog dopinga, odigrao je samo deset utakmica, a s napunjenih 36 godina nagađalo se o kraju karijere. Ali, Darijo se vratio, za Cagliari je do sada odigrao 21 utakmicu! Međutim, on dogodine - kad se igra Europsko prvenstvo - puni čak 38 godina.

"Jedan Vida može se vratiti na beka, on može to jako kvalitetno odigrati. Isto tako, u Hajduku postoji jedan momak koji je malo i podcijenjen, mali Juranović, koji može konkurirati."

Izbornik Zlatko Dalić svoj popis igrača za početak kvalifikacija objavljuje u ponedjeljak. Do tada nije želio govoriti o tome što je smislio kao odgovor na ovo teško pitanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider