Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sudjelovali na konferenciji

HNS potvrdio odgodu Eura, oglasio se i Šuker: "Jedina razumna i prihvatljiva odluka"

Tročlano hrvatsko predstavništvo sudjelovalo je u velikom sastanku Uefe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je u utorak nakon videokonferencija sa savezima, predstavnicima liga, klubova i nogometaša odlučila odgoditi EURO za godinu dana. Novi termin trebao bi biti 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine.

U raspravi je sudjelovao i HNS, koji se oglasio priopćenjem i reakcijom predsjednika Davora Šukera.

"Uefa je održala video konferenciju s predstavnicima europskih klubova (ECA), europskih liga te igrača (FIFPro), a potom i s rukovodstvima svih europskih saveza. Ispred HNS-a, uz predsjednika Davora Šukera su na video konferenciji svih nacionalnih saveza sudjelovali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

gol expired Procurili datumi: Evo kad bi se trebala igrati finala Lige prvaka i Europske lige divider

Naposljetku, video konferenciju održao je i Izvršni odbor Uefe, čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Uz konsenzus svih spomenutih dionika u nogometu koji su time pokazali veliko jedinstvo i odgovornost, Izvršni odbor Uefe jednoglasno je odlučio kako će UEFA EURO biti odgođen za godinu dana te je predložen novi termin odigravanja od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine.

Uefa će također oformila radnu skupinu koja će predložiti ostale nužne promjene u kalendaru Uefinih klupskih i reprezentativnih natjecanja uzimajući u obzir novonastale okolnosti. Želja je Uefe i nacionalnih liga da se, ovisno naravno i o daljnjem tijeku situacije s pandemijom koronavirusa, uspješno okončaju započete natjecateljske godine u svim zemljama. Uefa je ovim potezom pokazala veliku solidarnost prema klubovima i nacionalnim ligama.

gol expired UEFA donijela odluku: Euro 2020. odgađa se za godinu dana, poznati i novi termini! divider

'Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku te mi je drago što smo se oko toga svi složili. Naravno da nam je žao što neće biti nogometnog spektakla kojem smo se svi radovali, ali apsolutni prioritet je sada borba protiv koronavirusa i u tome smo pokazali jedinstvo i odgovornost - ljudski životi su na prvom mjestu. Od srca se nadam da ćemo relativno uskoro pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu te sam siguran da će nam tada nogomet pomoći u vraćanju veselja, pozitive i osjećaja zajedništva u naše živote', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker'', stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider