Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Visoka očekivanja

Neke Velšane prebacilo u nerealni optimizam: "Mislim da ćemo pobijediti 4:0"

Manje od 24 sata ostala su do utakmica Hrvatske i Walesa u Osijeku.

Navijači Walesa (GOL.hr)

Gradski vrt ušminkava se do posljednjeg trena, a Slavonci su spremni ponovno napraviti sjajnu atmosferu kako bi Vatrene pogurali do važne pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Walesa. U tome će imati malu, ali glasnu konkurenciju, jer u grad na Dravi već su stigli navijači Walesa.

Bilo u Tvrđi, bilo u centru, teško ste danas mogli prošetati Osijekom da ne naletite na navijače Walesa. I dok je dio konzumacija alkohola već prebacila u nerealni optimizam...

"Mislim da ćemo pobijediti 4:0", rekao je jedan Velšanin.

"Mislim da će se vaši igrači lakše prilagoditi na toj temperaturi i u tom satu, ali Gareth Bale je naviknut na vrućinu u Madridu - u svakom pogledu", dodao je drugi navijač Walesa.

Slavonci još nisu izvukli dresove Vatrenih iz ormara, ali optimizam i visoka očekivanja jesu.

"Pa prvo spektakl, drugo bar jedno 3:0", rekao je hrvatski navijač Dejan.

I zaista, kada pogledate skor Vatrenih u Gradskom Vrtu, s pravom se možete zapitati zašto tu češće ne igraju. Naime, hrvatski nogometaši u Osijeku u 11 utakmica nisu poraženi, uz sjajan skor od devet pobjeda i dva remija. Svjesni su toga i velški novinari.

"Mislim da bi se većina velških igrača i navijača potajno složila da bi bod bio dobar rezultat. Oni kažu da dolaze tu po pobjedu, i obično tako i izađu na teren, ali ovdje moraju uzeti u obzir da je Hrvatska finalist svjetskog prvenstva, peta na FIFA-inoj rang ljestvici i da ima fenomenalan omjer kod kuće", izjavio je Dafydd Pritchard, novinar BBC Sport Walesa.

Kako bi on i ostao takav, u Gradskom vrtu pazi se na svaki detalj. Trava se pregledava doslovno metar po metar, sve kako bi Vatreni sutra u najboljim uvjetima mogli slaviti pred 17 i pol tisuća navijača na stadionu. A ako se tko zna pripremiti za slavlje - to su Slavonci.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Pogledajte objašnjenje zašto će Hrvatska pobijediti Wales: ''Pa taj je više igrao golf...'' Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider