Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nema problema s motivacijom

Dalić i Modrić najavili juriš na Azerbajdžan: "Igrat ćemo kao da je Svjetsko prvenstvo"

Hrvatski izbornik i kapetan Vatrenih na konferenciji za medije najavili su utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan možete pratiti ovog četvrtka u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u. Specijalna emisija s gostima kreće već od 20:15.

Zlatko Dalić i Luka Modrić najavili su utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan, prvu za Vatrene u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Azerbajdžanski novinar otvorio je konferenciju za medije pitanjem o tome koliko se Modrić sjeća prethodnih utakmica s reprezentacijom Azerbajdžana.

"Sigurno da je Azerbajdžan jedna nezgodna ekipa odnosno oni mogu biti nezgodni ako mi ne uđemo od prve minute na pravi način. Prva je utakmica kvalifikacija i očekujem više da to bude Azerbajdžan onakav protiv kakvog smo igrali u Bakuu, onda nam mogu stvoriti probleme. Ali ja vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača otvoriti kvalifikacije pobjedom", odgovorio je Modrić, a nadovezao se Dalić:

"Pristupit ćemo utakmici kao da je riječ o Svjetskom prvenstvu. Nema potcjenjivanja, prema svakom protivniku idemo maksimalno ozbiljno. Očekujem dobar nastup."

Baš ta utakmica iz 2015. iz kvalifikacija za Euro u Francuskoj, kad je Hrvatska odigrala 0:0 u Bakuu, koliko smatrate opasnost to što je i sad njihov izbornik Hrvat, kao što je bio i tad?

"Nisam gledao tu utakmicu, to je bilo davno. Mi smo se osvrnuli na Ligu nacija. Naš protivnik dolazi u Hrvatsku osvrnuti se na defenzivu i pokušati nas iznenaditi iz kontri i polukontri. Ono što je najvažnije je da budemo strpljivi, strpljivi, strpljivi. Nema veze ako ne zabijemo gol u petoj minuti, igra se za tri boda i ključno je da ih osvojimo", kazao je Dalić.

Dalić: Volio bih da je izbornika Azerbajdžana netko drugi

Kako je izbornik Dalić reagirao kad je čuo da je Nikola Jurčević imenovan za izbornika Azerbajdžana?

"Ja bih bio sretniji da je izbornik Azerbajdžana netko drugi, a ne Nikola Jurčević. Sigurno će nam otežati posao, on zna jako dobro reprezentaciju, bio je pet-šest godina pomoćnik i mi nemamo što od njega sakriti."

Tko će biti na golu?

"Vi znate moju praksu da ja ne govorim sastav. Dilema nemamo, sve smo dileme riješili, igrači znaju sastav, vidjet ćete sutra. Nećemo puno bucati."

Koliko vam je, kao jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, teško se pripremati za utakmicu s Azerbajdžanom?

"Pa, nismo imali niti nešto puno vremena. Protivnika respektiramo, a malo ćemo promijeniti način igre u odnosu na ono što je bilo na Svjetskom prvenstvu. Sad će posjed lopte i dominacija biti na našoj strani, to je ono što se mijenja. Moramo biti odgovorni i ozbiljni, jako nam znači pozitivan start. Želimo proći ovu grupu bez velikih stresova. Neće biti lako, ali mi vjerujemo da možemo."

Modrić: Želimo usrećiti naše navijače

Luka, Rusija, pa Liga nacija Engleska i Španjolska, a sad odjednom Azerbajdžan. Koliko se teško motivirati?

"Nije teško, jer za nas koji igramo za reprezentaciju svaka utakmica je motivirajuća, bez obzira tko je protivnik. Pogotovo to vrijedi kad su kvalifikacijske utakmice. Želimo usrećiti naše navijače, čujem da će ih biti jako puno. Motivacija neće biti nikakav problem."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider