Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Remi Nijemaca i Srba

Glavni konkurent Hrvatske namučio se protiv 93. reprezentacije svijeta

U predvečerje kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. igrale su se neke prijateljske utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao zagrijavanje za svoju prvu utakmicu u skupini E kvalifikacija za Euro 2020., reprezentacija Walesa odradila je generalku s Trinidadom i Tobagom. Završilo je 1:0.

Velšani su, iako su nastupili bez svojih glavnih zvijezda Garetha Balea, Aarona Ramseyja i Bena Daviesa, bili izraziti favoriti protiv srednjoameričke reprezentacije koja je tek 93. na FIFA-inoj ljestvici. Uputili su gotovo 20 udaraca prema golu, imali 60 posto posjeda lopte, ali su otpor žilavih gostiju uspjeli slomiti tek u posljednjim sekundama utakmice, u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Strijelac je bio Benjamin Woodburn, 19-godišnji napadač koji igra za Sheffield United.

Wales je smješten u istu kvalifikacijsku skupinu s našom reprezentacijom. Štoviše, nakon ždrijeba su upravo Hrvatska i Wales označeni kao glavni favoriti za osvajanje prva dva mjesta i plasman na Europsko prvenstvo.

U prvom kolu je Wales slobodan, a u drugom će, u nedjelju poslijepodne u Cardiffu, ugostiti Slovačku.

Srbi vodili, Nijemci se napromašivali

Njemačka i Srbija odigrale su 1:1 u prijateljskoj utakmici u Wolfsburgu.

Srbija je povela u 12. minuti golom Luke Jovića, napadača Eintrachta koji figurira kao potencijalno pojačanje Barcelone i nasljednik Luisa Suareza. Jović je nakon kornera glavom svladao Manuel Neuera.

Njemačka je dominirala, ali obrana Srbije je odbijala sve napade, a vratar Marko Dmitrović je u nekoliko navrata sjajno obranio. Srbija je u 41. minuti imala odličnu šansu za 2:0, ali Adem Ljajić je promašio cijeli gol iz izgledne situacije.

U nastavku je Njemačka ipak došla do gola nakon lijepog poteza i preciznog udarca Leona Goretzke u 69. minuti. Nizale su se šanse pred golom Dmitrovića, ali Srbija je nekako izdržala sve nalete i izborila ohrabrujući remi uoči otvaranja kvalifikacija i gostovanja u Portugalu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider