Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
zna što ga čeka

Southgate ne štedi na komplimentima za Hrvatsku: "To su pravi ratnici"

U Engleskoj vlada dobro raspoloženje, ali nema mjesta podcjenjivanju. Dobro znaju tko stiže na Wembley…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gareth Southgate priprema reprezentaciju Engleske za susret s Hrvatskom na Wembleyju u nedjelju u 15:00 sati. Utakmicu odluke u Ligi nacija gledajte u izravnom prijenosu na Novoj TV i Gol.hr-u. Specijalna emisija počinje već od 14:30.

Hrvatska stiže na Wembley puna samopouzdanja nakon pobjede protiv Španjolske, ali dobro raspoloženje vlada i u Engleskoj. Gordi Albion je srušio Španjolsku u Sevilli u prošlom kolu, a u četvrtak su u prijateljskoj utakmici s prilično šarenim sastavom s 3:0 slavili protiv SAD-a.

Izbornik Southgate naglasio je da je sretan zbog pobjede Hrvatske, jer će utakmica na Wembleyju biti prava natjecateljska.

"Imamo igrače koji osjećaju da je ovo njihov trenutak, moraju pokazati što mogu na ovoj razini. Znam da su bili uzbuđeni kad su čuli rezultat iz Hrvatske, imaju priliku igrati za neki cilj, a ne samo za čast", rekao je.

Neizbježna su bila sjećanja na 2007. i onu legendarnu pobjedu Hrvatske 3:2 na Wembleyju.

"Pobjeda protiv Španjolske sve govori o njihovoj kvaliteti i mentalitetu"

"Ljudi govore o toj utakmici 2007., ali misli da ta utakmica nije dobra referenca. Za mene, najvažnija je naša sadašnja momčad. Nismo uspjeli u Rusiji i želimo dokazati da smo naučili nešto iz toga i napredovali", rekao je, pa pohvalio sljedećeg protivnika.

"Igramo protiv momčadi koju jako poštujemo, puna je pravih natjecatelja i ratnika. Pokazali su to protiv Španjolske, pretvorili su poraz 6:0 u pobjedu u 93. minuti. To sve govori o njihovoj kvaliteti i mentalitetu. Mislim da je ovo odlična utakmica kojoj se svi trebaju veseliti."

Southgate se prisjetio i utakmice na Rujevici (0:0), u kojoj je njegova momčad propustila nekoliko dobrih prilika i ostala bez pobjede.

"Dobro smo igrali te večeri, ali Hrvatska ima još jednu dodatnu brzinu. Uživat će u prilici, dolaze na Wembley i čeka ih težak zadatak, takav je njihov mentalitet. Moramo biti na visini zadatka", rekao je Southgate.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider