Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
neki su bili pošteni pa...

Francuzi slave "čudesnu pobjedu" i podbadaju Vatrene: "Hrvatska je naš omiljeni plijen"

Francuski mediji sa zadovoljstvom su popratili pobjedu svoje reprezentacije na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju u kojem je dobar dio utakmice Hrvatska bila bolji takmac, Francuska je ponovno izašla kao pobjednik. Na Maksimiru su aktualni svjetski prvaci protiv svjetskih doprvaka slavili s 2:1 i time produžili svoju seriju nepobjedivosti u ogledima s Vatrenima.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj i šesta pobjeda Tricolora, uz dva remija.

gol expired Francuzi kažnjavaju pogreške: Obrana je i dalje najveći problem, ali Hrvatska sada izgleda puno bolje divider

"Hrvatska je omiljeni plijen naše reprezentacije. Vrlo dobar početak meča pa kasni drugi pogodak koji ništa nije najavljivalo jer smo se ponekad tresli. Tricolori su odradili večer i nastavili mučiti Hrvatsku, svog omiljenog suparnika", piše L'Equipe, posebno apostrofirajući strijelca prvog gola Antoinea Griezmanna:

"Njegov nastup protiv Portugala bio je kritiziran, kao i njegovo pozicioniranje, ali Griezmann je odgovorio, barem djelomično, ove srijede. Ponovno je bio postavljen kao podrška dvojici napadača, a premda nije previše sudjelovao u igri, o čemu svjedoči tek 37 dodira s loptom, podsjetio je da može zabiti u bilo kojem trenutku, opravdavajući tako povjerenje koje mu daje Didier Deschamps."

gol expired Žestok sukob Livakovića i zvijezde Bayerna: Hrvatski golman ga dizao s poda, a Francuz mu bahato uzvratio divider

France Football u svom je komentaru utakmice upotrijebio zanimljiv termin prilikom opisa pobjede Francuza na Maksimiru.

"Francuska reprezentacija svoj listopadski program završava gotovo čudesnom pobjedom na hrvatskom tlu. Idući će se mjesec u Portugalu igrati utakmica za prvo mjesto u skupini i to je ono što je najvažnije jer nemamo se mnogo toga sjećati iz ove utakmice. Baš kao i protiv Portugala, bila je to vrlo spora utakmica Deschampsovih izabranika. Poslije prvih 20 minuta kao da su se ugasila svjetla, Hrvatska je pokazala očitu dominaciju, Modrić i društvo bili su mnogo bolji na terenu", pišu Francuzi, pošteno priznajući:

"Ako su Hrvati i njihov trener smatrali da su u finalu Svjetskog prvenstva i prošli mjesec dvije francuske pobjede bile nezaslužene, ovaj put stvarno možemo reći da je njihova reprezentacija zaslužila više od poraza ove srijede."

Pogledajte najbolje trenutke utakmice Francuska - Hrvatska

"Kad igraju Hrvatska i Francuska, šefovi su uvijek Tricolori", piše Le Parisien:

"Svjetski prvaci bili su potreseni sredinom drugog poluvremena, u kojem su bili nestali s terena, ali su se ipak uspjeli izvući i ostvariti dragocjenu pobjedu nad Hrvatskom", dodaje isti list.

Le Figaro je kao junake francuske pobjede izdvojio tri igrača:

"Griezmann, Mbappe, Lloris - oni su najzaslužniji za trijumf. Prva dvojica postigla su pogotke, a Lloris je zaustavljao opasne hrvatske napade. Također, treba istaknuti kako je u drugom poluvremenu vrijeme buđenja za našu reprezentaciju nastupilo ulaskom Pogbe. On u 77. minuti nije realizirao sjajnu priliku, ali to ga nije omelo da dvije minute kasnije pošalje milimetarski preciznu loptu Digneu i otvori akciju za pobjednički zgoditak."

Sudac oprostio Francuzima penal

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider