Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Problem vezani troškovi

VIDEO Evo koliko će hrvatske navijače prosječno koštati put na Svjetsko prvenstvo u Katar

Nakon što je u prvoj fazi prodano više od 800 tisuća ulaznica, hrvatski navijači mogli su se prijaviti kupnju karata za utakmice Vatrenih, ali nema prevelikog interesa.

Za povijesno nogometno prvenstvo u Kataru 2022., koje se prvi put igra u zimi upravo je završena druga faza prodaje ulaznica. Nakon što je u prvoj fazi prodano više od 800 tisuća ulaznica, hrvatski navijači mogli su se prijaviti kupnju karata za utakmice Hrvatske, koja će igrati u skupini F protiv Maroka, Kanade i Belgije .

No, za razliku od prijašnjih svjetskih prvenstva za ovo interes očekivano nije prevelik.

"Mi imamo od prije nekoliko dana informaciju da je interes bio srednji, ne velik kao što je uobičajeno za velika natjecanja. Oko 600, 700 prijava za svaku utakmicu kako je taj rok za hrvatske navijače završio sve preostale ulaznice ići će u javnu prodaju krajem petog mjeseca“, rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Ulaznica ima koliko želite

Sve reprezentacije imaju pravo na osam posto kapaciteta stadiona u grupnoj fazi i približno osam posto kapaciteta stadiona u nastavku natjecanja, u slobodnoj prodaji bit će sigurno i više nego dovoljno, jer navijačima je Katar prilično nedostupan.

"Jako malo ima interesa, doslovno karata ima za kupit koliko želite, ali problem su zavisni troškovi. Zavisni troškovi smještaja, avionskih karata su jako visoki i jako malo hrvatskih navijača se očekuje u Kataru“, kaže Slavko Husnjak iz udruge navijača Budi ponosan.

A cijene se kreću otprilike kao i na ostalim velikim natjecanjima. Ulaznice za utakmice u skupini preračunate iz katarske valute u kune stoje od 480 kuna najjeftinije , srednje su od 1150, a najskuplje 1530 kuna. No, cijena ulaznice nije problem, ali sve ostalo od transporta do smještaja jest. Tako da bi odlazak na samo jednu utakmicu u Katar prosječni navijač trebao dosta izdvojiti.

"Bolje ćemo reći u eurima oko 3500 tisuće . Tisuću i pol eura je samo avion, računajte i da ne možete to sve odraditi u jednom danu, morate minimalno tri dana ostati, tako da su veliki troškovi“, kaže Husnjak.

Izazovno do Katara

I u nogometnom savezu svjesni su kako navale navijača neće biti. Imate li neku procjenu koliko bi hrvatskih navijača moglo bodriti Vatrene jer pred njime je prilično izazovan put do Katara?

"Znamo da je vrlo izazovno doći do Katara iz više razloga, nedostatka smještaja i skupoće smještaja i puta. Mislim da možemo očekivati 1500 do 2000 hrvatskih navijača na pojedinim utakmicama prvog kruga, mislim da je to realno“, dodaje Pacak

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenog, a Hrvatska prvu utakmicu igra 23-ećeg studenog, protiv Maroka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider