Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zadovoljni bodom

Engleski mediji: "Ovo je nepravedno, sudjelovali smo u igri duhova"

Pripadnici sedme sile s Otoka označili su bod na Rujevici kao dobar ulov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Onako kako je izbornik Gareth Southgate postavio igru engleske reprezentacije - uz dosta opreza s mišlju kako je i bod dobar - tako su i njihovi mediji popratili neriješeno bez golova s Hrvatskom na Rujevici.

Uz osvrt na igru, u svojim komentarima nikako nisu mogli izostaviti činjenicu da se igralo bez gledatelja.

"Nepravedno je prema polufinalistima Svjetskog prvenstva da moraju igrati u takvim uvjetima. Bila je to tišina koja je odjekivala. Engleska se uspješno nosila s Hrvatskom u nadrealnoj atmosferi i imala je više prilika, ali Eric Dier i Harry Kane su pogađali okvir gola, a Marcus Rashford je dvaput loše reagirao. Hrvatska je samo povremeno prijetila", piše BBC koji donosi izjavu nekadašnjeg kapetana engleske reprezentacije Terryja Butchera.

"Čudan osjećaj koji će dugo ostati u memoriji"

"Radilo se na novom sustavu, igrali smo s trojicom naprijed. Engleska je htjela i pokušala pobijediti. Čudesni faktor koji je ova reprezentacija imala na Svjetskom prvenstvu je još uvijek tu. Gareth Southgate se u mnogim aspektima igra s mladim igračima i istovremeno mijenja sustave, a na nama je da čekamo kako će se sve to uklopiti."

Guardian također provlači priču o praznim tribinama.

"Ovo sigurno nije bila nekakva noć za putokaz međunarodnog nogometa. Engleska je prvi put sudjelovala u igri duhova. Što se same utakmice tiče, Rashford nije uspio pretvoriti najzanimljivije šanse u pogodak, a u dugotrajnoj memoriji će ostati čudan osjećaj gledanja dva polufinalista Svjetskog prvenstva na praznom stadionu."

"Frustrirajuće je što Rashford nije iskoristio zlatne šanse"

"Marcus Rashford je upropastio zlatne prilike", piše Independent, dodajući:

"Bila je to farsična utakmica. Naši prošli susreti s Hrvatskom često su izazivali duboka pitanja o nogometnoj filozofiji Engleske, ali ova je utakmica umjesto toga izazvala filozofska pitanja o samom nogometu."

Najpoznatiji engleski tabloid The Sun u kratkom osvrtu piše:

"Engleska se potrudila ostaviti po strani to što igra na praznom stadionu smještenom visoko iznad prekrasnog primorskog grada Rijeke. Frustrirajuće je što nismo uspjeli, osobito uz one šanse koje je Marcus Rashford imao."

Kako predviđate rasplet u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider