Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Spektakl na Wembleyju

Dalić i Perišić najavili okršaj protiv Engleske: ''Bit će luda utakmica, sve je moguće''

Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić odradili su press-konferenciju dan uoči utakmice s Engleskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić najavljuju utakmicu Hrvatske i Engleske na press-konferenciji. Utakmica je na rasporedu od 15:00 uz izravni prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, a specijalna emisija počinje već od 14:30.

"Atmosfera je super nakon još jedne velike pobjede, nismo baš dobro startali, ali dižemo se i sutra ovisimo samo o sebi, idemo na pobjedu", rekao je Ivan Perišić.

Treći susret u četiri mjeseca s Engleskom, kakve ste pouke izvukli?

"Mislim da više oni moraju proučiti nas, ipak smo mi pobijedili u prvom susretu, a u drugom je bilo neriješeno. Gledali smo video i gledat ćemo još večeras, neke greške smo radili, to moramo popraviti. Igramo pred njihovom publikom i bit će teže, ali sve je moguće."

''Bolje me pitajte o utakmici nego o Lovrenu''

Dejan Lovren je bio glasan na društvenim mrežama, kako to komentirate?

"Nemam puno ništa za dodati, koncentriran sam za sutra, bolje me pitajte o utakmici nego o tome."

Što mislite o Ligi nacija, kako igrači gledaju to natjecanje?

"Novo je natjecanje, skroz drugačije nego prije, treba vremena da se naviknemo, ali prvi cilj su i dalje kvalifikacije. Ostvarili smo ovom pobjedom da budemo nositelji što je bio glavni cilj, ali idemo sutra na pobjedu, pokušat ćemo igrati kao protiv Hrvatske", objasnio je Perišić.

Remi odgovara Španjolskoj, kakvu utakmicu možemo očekivati?

"Njima igra pobjeda i nama igra pobjeda, mislim da će biti otvorena utakmica s puno šansi. Probat ćemo i mi i oni ići na pobjedu, možemo očekivatu jednu ludu utakmicu, pa tko pobijedi, pobijedi."

Potom je pred novinare izašao hravtski izbornik Zlatko Dalić.

Puno promjena u Engleskoj, koliki će to imati utjecaj?

"Zaista naš veliki respekt za Englesku koja nas je jako namučila i u Moskvi i Rijeci, možda su sad još opasniji, čeka nas teška utakmica. Više se brinem zbog nas, igrali smo tešku utakmicu prije dva dana i moramo se oporaviti. Naša najveća snaga je čvrst, kompaktan blok. Njihova snaga je duga lopta, prekid i kontre", rekao je Dalić.

Jedvaj ili Pivarić?

Jeste li odlučili ostaje li Tin Jedvaj ili se vraća Pivarić?

"Odlučili jesmo, ali reći ćemo sutra."

Vjerojatno ćete čuti na Wembleyju pjesmu "Football's coming home", hoće li vas to motivirati?

"Ha-ha, sigurno nam ne treba veći motiv nego što dolazimo za Wembley, jedan od najvažnijih stadiona svijeta. Znam da engleska javnost i navijači žele da se nogomet vrati doma i oni to zaslužuju, ali nama je motiv igrati za Hrvatsku i osvojiti prvo mjesto."

Komentari Dejana Lovrena?

"Ja ću razgovarati s Dejanom i reći mu što mislim osobno, ali to nije za javnost, svatko od nas ima svoje mišljenje."

Umor i dva dana odmora, rani termin, koliko su igrači spremni?

"Nadam se i vjerujem u to, mi ne tražimo izliku u tim stvarima, to će bit problem, ali znamo da nam je cilj pobijediti i odigrati lijepo, zaključiti godinu na sjajan način. Rekao sam već, igramo protiv Engleske na njihovu stadionu. Nemojte mislit da smo mi bahati i prepotentni, moramo biti čvrsti, bit će teško."

O rivalstvu Hrvatske i Engleske

Možete li reći da postoji rivalstvo između Hrvatske i Engleske.

"Nama je treća utakmica u roku četiri mjeseca, mislim da se dobro poznajemo i sigurno da postoji rivalstvo, kad pobijediš želiš se osvetiti. Ali mi smo sportski rivali, pobijedili smo ih u polufinalu i sigurno će im to biti motivacija. Ipak, ne mogu nam vratiti, to je bilo Svjetsko prvenstvo, a ovo je Liga nacija."

Strahuje li od igre Engleza preko dugih dodavanja vratara Jordana Pickforda?

"Gledali smo kako oni igraju, traže posjed i pas-igru, ali ako protivnik napravi visoki presing, traže dugu loptu preko vratara. Pickford ima sjajan dugi pas, jedan od najboljih u svijetu i to im je jaka druga opcija, što smo vidjeli i protiv Španjolske", izjavio je hrvatski izbornik.

Hrvatska i Engleska trenutno su bodovno izjednačene u Ligi nacija. Ako netko pobijedi na Wembleyju osvojit će skupinu, dok bi remi na prvom mjestu ostavio Španjolsku. Remi bez golova odgovarao bi Engleskoj koja bi osvojila drugo mjesto, dok bi remi s golovima na drugo mjesto pogurao Hrvatsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider