Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
najveći

Emotivan video: Luka Modrić zaplakao pred suigračima nakon što je dobio poruku od legendi

Modrić je upisao najviše nastupa u povijesti reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić novi je rekorder po broju nastupa za Vatrene, on je započeo subotnji dvoboj 2. kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Katara u Rijeci i tako po 135. put zaigrao za Hrvatsku.

Prije tri dana Modrić se protiv Slovenije izjednačio s bivšim kapetanom Darijom Srnom na vrhu ljestvice igrača s najviše nastupa, no nije dugo bio surekorder.

U 15 godina Modrić je promijenio je šest izbornika, nastupio je na šest velikih natjecanja, osvojo svjetsko srebro, nagradu za najboljeg igrača SP-a, te nagrade FIFA-e, UEFA-e i Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg  nogometaša.

gol expired Ekspresni nokaut za svega 46 sekundi: Australac fenomenalnim potezom spasio UFC karijeru divider

Emotivni trenuci

Modrić je na večeri nakon utakmice protiv Cipra dobio poruke od igrača koji su imali 100 ili više nastupa za Hrvatsku, nakon videa je zaplakao pred suigračima koji su ustali i zapljeskali mu na nevjerojatnoj karijeri.

Nakon što je prošao mlađe hrvatske selekcije, Modrić je za A reprezentaciju debitirao 1. ožujka 2006. u pobjedi 3:2 u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Baselu uoči SP-a u Njemačkoj. Bio je član hrvatske vrste na World Cupu 2006. godine, nastupivši u susretu protiv Japana posljednjih 12 minuta, te protiv Australije posljednjih 16 minuta. Prvi pogodak u hrvatskom dresu postigao je 16. kolovoza 2006. u pobjedi 2:0 u prijateljskoj utakmici protiv tada svjetskog prvaka Italije.

gol expired Portugal i Cristiano Ronaldo pokradeni u Beogradu: Kako to sudac nije vidio?! divider

Od rujna 2016. godine, Modrić je ponio kapetansku traku hrvatske reprezentacije, a na utakmici protiv Finske u listopadu 2017. godine, Modrić je postao šesti igrač sa 100 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

U srpnju 2018. s hrvatskom je reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon finala dodijeljena mu je nagrada za najboljeg igrača turnira.

Zbog svojih klupskih i reprezentativnih dostignuća, u 2018. godini osvojio je FIFA The Best nagradu te nagradu za najboljeg igrača po izboru Uefe, a izabran je i za najboljeg veznog igrača Lige prvaka.

Nastupio je na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri europska prvenstva (2008, 2012, 2016).

Do sada je osam igrača upisalo po 100 nastupa za Hrvatsku, a najbliži tomu da im se pridruži je Ivan Perišić koji je u szubotu upisao 98. nastup.

VIDEO Modrić ostavio Kastanosa na travnjaku

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider