Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zahvalio se Ćiri na svemu

Lovren se ne predaje: ''U privatnom životu sam par puta bio na koljenima''

Iza hrvatske nogometne reprezentacije zanimljiva je godina. Vatreni su je otvorili porazom od Slovenije, a zaključili pobjedom protiv Rusije, izborivši plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je tijekom 2021. odigrala 16 utakmica upisavši osam pobjeda, te po četiri pobjede i remija.

Nastupila je i na Europskom prvenstvu gdje je ispala u osmini finala u jednoj od najluđih utakmica u povijesti Eura izgubivši od Španjolske nakon produžetaka sa 5:3.

Međutim, kraj godine je bio sjajan. Splitskom pobjedom protiv Rusije, Vatreni su izborili plasman u Katar gdje će iduće godine braniti svjetsko srebro.

"Volio bi da možemo biti bolji nego u Rusiji, međutim najbolje je ne sanjariti previše. Idemo postupno, najbitnije je što smo se kvalificirali. To nam je stvarno bio najveći i dosta težak zadatak, pogotovo u zadnjoj utakmici. Imamo momčad koja ima karakter i znanje, volju i želju da smo to odradili kako treba. Uvijek se nadam da možemo bolje, vjerujem kako će i u Kataru biti lijepa priča'', kazao je Dejan Lovren koji je bio jedan od gostiju na promociji dokumentarnog filma o Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Hrvatska - Francuska Objavljen raspored Hrvatske u Ligi nacija: S Francuzima dva puta u osam dana! divider

"Ćiro Blažević je započeo našu priču 1998. Napravio je prelijepu priču o hrvatskoj reprezentaciji i toliko toga je ostvario u ime Hrvatske i mislim da je ovo najmanje što se može učiniti za njega. On nam je stavio pritisak od prvog dana, napravio je najveći rezultat u povijesti Hrvatske. Svi su stalno spominjali brončane i s razlogom možemo reći kako je on trener svih trenera. Pokazuje stav, karakter, emocije i jedno veliko hvala njemu'', naglasio je Lovren.

Hrvatsku iduće godine očekuje i nastup u Ligi nacija, gdje će igrati u skupini zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima, Danskom i Austrijom.

Hrvatska nije briljirala u Ligi nacija

Podsjetimo kako je hrvatska reprezentacija u premijernom izdanju Lige nacija bila smještena u skupini s Engleskom i Španjolskom te je na kraju zauzela posljednje treće mjesto, makar je u zadnjoj utakmici imala šansu biti i prva.

U drugom izdanju Hrvatska je bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom te je upisala čak pet poraza i samo jednu pobjedu. No, tih domaćih 2-1 u Zagrebu protiv Švedske je bilo dovoljno za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je na posljednjem mjestu imala isti broj bodova, ali i slabiju razliku pogodaka.

Lovren se osvrnuo na prijašnje nastupe.

"Bilo je dosta teško, realno prije toga nismo odradili nastupe u Ligi nacija kako treba. Moramo biti realni, sa Španjolcima i Portugalcima nismo se znali nositi. No, u ovim kvalifikacijama smo pokazali da to možemo odraditi kako treba. Ali ja i dalje smatram da smo daleko ispod svojih mogućnosti, možemo puno bolje. Trebamo se skupiti, složiti dobru atmosferu i dati sve od sebe."

Branič ruskog Zenita se našalio kazavši kako je on "dobri duh svlačionice".

"Ja sam dobri duh svlačionice, podižem ekipu kad nam ne ide. Bio sam u privatnom životu par puta na koljenima, ali nema predaje, to je kod mene glavno. Imamo mladih igrača, želim i njima pokazati da se može. Pokazali smo u Rusiji, triput smo bili na koljenima, ali ne damo se'', poručio je hrvatski branič.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider