Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Brozović oduševio Italiju

Dalićev popis za Španjolsku i Englesku značajno drugačiji: Evo koje su novosti i mogući problemi

Utakmice protiv Španjolske i Engleske su pred vratima, a koje novosti ili eventualne probleme možemo očekivati?

Dalićev popis za Englesku i Španjolsku (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Izbornika Zlatka Dalića može veseliti pogodak hrvatskog braniča Tina Jedvaja u šesnaestini finala njemačkog Kupa, no kakva je situacija s ostalim našim reprezentativcima uoči popisa za posljednje provjere u Ligi nacija?

Utakmice protiv Španjolske i Engleske su pred vratima, a koje novosti ili eventualne probleme možemo očekivati? Dalićev popis za posljednje utakmice u Ligi nacija trebao bi biti značajno drugačiji od svih dosadašnjih.

Prije svega zbog dolaska tri nova ili relativno nova igrača! To su Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Duje Ćaleta-Car koji će sigurno biti na popisu za Španjolsku i Englesku. Uz njih bi vrlo vjerojatno bio i Borna Sosa, ali je lijevi bek Stuttgarta, nažalost, ozlijeđen. No, neće samo ovaj trojac biti jedina pojačanja.

Jer Daliću se vraćaju igrači koji su bili ozlijeđeni prošlog mjeseca. To su prvi vratar Lovre Kalinić, te dva Interova nogometaša: Brozović i Vrsaljko, čija je važnost u nacionalnoj momčadi itekako poznata. Posebno se to odnosi na Brozovića.

Brozović oduševio Italiju

On je u ponedjeljak protiv Lazija ponovno oduševio talijansku nogometnu javnost! Pretrčao je 11, 8 kilometara, a uz to je imao 91 posto točnih dodavanja, te je postigao i jedan pogodak.

A Brozović je u vrhu Serie A po ukupnom broju dodavanja, te po broju točnih dodavanja u suparničkoj polovici. Isto vrijedi i za broj oduzetih lopti. Ono što posebno veseli što je ta utakmica samo potvrda sjajnih igara koje Brozović iskazuje u kontinuitetu.

Marcelo Brozović (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Marcelo Brozović (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Marcelo dominira i po broju osvojenih duela, pretrčanih kilometara, a, jasno, glavni je u novom statističkom segmentu - njegovom "krokodilskom potezu" kojim je postao viralni hit diljem svijeta.

Kada se sve zbroji, ne treba ni čuditi što je Marcelo u razmaku od samo 10 mjeseci i više nego udvostručio svoju tržišnu cijenu: s 19 na punih 40 milijuna eura i sada je treći najvrjedniji Hrvat, iza Rakitića i Perišića.

Badelj i Barišić ozlijeđeni

Što se tiče ozlijeđenih, Dalić za sada na tom neželjenom popisu ima Badelja i Barišića koji se najvjerojatnije neće stići oporaviti.

Bolja situacija je i s formom nekih napadača, jer su u posljednjih desetak dana Kramarić i Livaja postigli 2 pogotka, a Santini jedan.

A ovakav je trenutačni poredak u našoj skupini: Hrvatska je posljednja s jednim bodom, ali ima i utakmicu manje, pa još stigne biti čak i prva na kraju. Treba samo pobijediti u obje predstojeće utakmice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider