Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"slična greška kao s Francuskom"

Dalić zabrinut nakon Turske: "Opet nam se ponavlja jedna stvar"

Izbornik je naveo dobre i loše stvari iz utakmice s Turskom.

Izbornik Zlatko Dalić nije bio u potpunosti zadovoljan nakon remija Hrvatske i Turske (3:3). Posebno ga brinu jeftino primljeni golovi.

''Opet se ponavlja jedna stvar, da olako i prelako primamo golove. Svaki prolazak centra bio je gol. Utakmica je poslužila svrsi, ali sam nezadovoljan time da olako primamo golove. To me jako brine. Moramo poraditi na tome“, rekao je za Novu TV Dalić.

''Kod drugog gola slična greška je bila i protiv Francuske. Ne možemo izlaziti prema optu. Međutim, to se dogodilo, izašli smo prema lopti, pogriješili su i bek i stoper'', rekao je.

Vida je igrao samo prvo poluvrijeme.

Josip Juranović Veliki dan za Dubravu, pohvalili se s dva reprezentativca: Do Vatrenih stigli obilaznim putem divider

''Plan je bio da Vida izađe nakon prvog poluvremena. Htio sam probati Uremovića na stoperu, dati priliku Pongračiću i Juranoviću. Ne možemo igrati tri utakmice u istom sastavu, imamo dosta umornih igrača i problema.''

Pokazali su se strijelci Ante Budimir, koji je zabio prvijenac, i Mario Pašalić. Debitirali su Marin Pongračić i Toma Bašić.

''Rekao sam, utakmica je poslužila svrsi i vidjeli smo neke stvari. Budimir je klasa, još nije u formi ali možemo računati na njega. Pongračić? nije dugo igrao, ali vidi se da će nam moći pomoći. Pitao sam ga da uđe na poluvremenu, ali rekao je da će mu biti lakše ako počne. Bit će velika konkurencija do ožujka'', zaključio je izbornik.

Kako vam se svidjela Hrvatska u Istanbulu?

U Istanbulu je cijelu utakmicu branio Simon Sluga, ali već za dvoboj Lige nacije protiv Švedske u Solni svoje bi mjesto među vratnicama trebao zauzeti Dalićev prvi izbor, vratar Dinama Dominik Livaković.

"Mi smo danas uputili poziv Livakoviću i Petkoviću. Oni su danas dobili test da su negativni. Sutra će se Livaković priključiti u Stockholmu. Ako u ova dva treninga bude dobro, onda će on biti na golu. Očekujem da će biti zdrav", dodao je na press-konferenciji.

Ante Budimir o utakmici protiv Turske

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider