Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Bilo bi suludo..."

Dalić za Novu TV uoči starta kvalifikacija: "Nema nikakvih alibija, ali Hrvatska treba nova lica"

S izbornikom hrvatske reprezentacije Zlatkom Dalićem razgovarao je reporter Nove TV Vlado Boban...

Zlatko Dalić i Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan možete pratiti ovog četvrtka u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u. Specijalna emisija s gostima kreće već od 20:15.

Izbornik Zlatko Dalić za Novu TV najavio je utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan kojom Vatreni otvaraju kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Najavili ste već prije ovog dvoboja da je puno ozljeda, ali Hrvatska je viceprvak i ne smije tražiti nikakve alibije.

"Tko god zaigra, mi smo favoriti"

"To sam i rekao, nema nikakvih alibija, bilo bi suludo nabrajati koga nema jer bi podcijenili igrače koji su tu. Hrvatska je viceprvak svijeta, tko god zaigra, mi jesmo favoriti i tako se moramo postaviti. Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice u kojima se moramo postaviti kvalitetno i tražiti dobar rezultat."

Azerbajdžan vrijedi 13 milijuna eura na Transfermarktu, primjerice kao Milan Badelj, ali u nekoliko navrata su bili neugodni za Hrvatsku.

"Ne smijemo mi nikoga podcijeniti, moramo ih shvatiti jako ozbiljno kao da igramo finale Svjetskog prvenstva. Svaki protivnik je neugodan, svi igraju nogomet, oni će doći ovdje i probati nas jednim tvrdim i pokretljivim blokom iznenaditi. Mi moramo to znati, moramo biti strpljivi i igrati na rezultat, na tri boda."

"Veseli me sinergija s navijačima"

Prodano je više od 20.000 ulaznica, to je vijest koja sigurno veseli.

"Ma veseli me, drago mi je da se nastavlja ta sinergija s navijačima. Počelo je na Svjetskom prvenstvu, nastavilo se preko zime s Dinamom, evo sad ponovno, i to je jedino što je normalno i što treba očekivati. Hrvatska je viceprvak svijeta i to i zaslužuje."

Imamo i neka nova lica na treninzima. Kako su se uklopili?

"Pa dobro, mi trebamo još više tih novih lica, da se nametnu. To je ono što je hrvatska budućnost, mi trebamo tih mladih igrača koji će osvježiti momčad, donijeti novu energiju i novu snagu koja nam je potrebna. Ali, da bi došli ovdje, moraju pokazati kontinuitet u svom klubu i igrati dobro. Hrvatska reprezentacija ima kult, u nju se teško ulazi, ali se i teško ispada."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider