Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo zašto nekih nema

Dalić za Dnevnik Nove TV pojasnio popis za Euro i otkrio kako je došao do brojke 26

U petak 11. lipnja započinje Europsko prvenstvo, a Hrvatska svoju prvu utakmicu igra u nedjelju 13. lipnja.

Izborniče, objavili ste popis 26 imena za EURO. Za početak, jeste sinoć mirno spavali, je li bilo premišljanja u zadnji tren oko kojeg imena?

"Pa već dugo mirno spavam, ja nemam tih problema. Znamo cijelu situaciju, imali smo samo mali problem zbog Filipa Uremovića koji je nažalost ozlijeđen, ali s druge strane sve je bilo čisto, jasno, prema tome nije bilo nekih velikih dilema."

'Ajmo reć' da smo 21 ime već svi unaprijed znali tko će ići. Možemo ovako po linijama proći - evo, spomenuli ste Uremovića, to vam je olakšalo odluku - Juranović ide kao zamjena za desnog beka, lijevo ste se odlučili za Bradarića i Gvardiola?

"Pa to je logično rješenje bilo. Rekao sam da sam pokušavao na desnom beku naći igrača koji nije na toj poziciji prirodnoj, Juranović igra stalno u Legiji, prvak je države, igra dobro. Tu je i Šime Vrsaljko, tako da imamo tu rješenja. S druge strane, Bradarić i Gvardiol su bili u mojim kombinacijama i prije, ali zbog mlade reprezentacije nisu. Sad su dočekali svoju šansu, igraju dobro, igrali su dobro za mladu reprezentaciju i mislim da tu nije bilo nikakvih velikih dilema s moje strane. Filip Uremović je bio na popisu, ali je otpao zbog ozljede - za sada je otpao! Nadam se da će u ovih 7 dana biti to riješeno, vidit ćemo situaciju. Nisam mogao stavit na popis igrača koji je ozlijeđen u ovom trenutku, ali će biti sad 7-8 dana vremena. Ionako mi taj zadnji popis dajemo 1.6. tako da ima još uvijek prostora."

gol expired Zlatko Dalić o Borni Sosi: "Sve sam mu rekao i on je to prihvatio" divider

Vidite li Gvardiola kao opciju za lijevog beka ili stopera i - Mile Škorić se također našao kao alternativa na stoperskoj poziciji?

"Pa njegova prednost je šta može igrati i lijevoga bočnog i lijevoga stopera. Pokazao je zaista kvalitetne igre, igra jako, jako dobro, pun energije, pun snage, pun moći i to je ono što meni treba. Vidjet ćemo sad na kojoj poziciji će biti prije korišten, a Mile Škorić igra jako dobru sezonu u Osijeku. Osijek je napravio sjajan rezultat ove godine, drugi je u hrvatskoj ligi, on je na popisu tih 5-6 stopera i sad je upao na popis. Tu je, dakle ne možemo sad govoriti o nekim velikim iznenađenjima, Mile je s nama par godina zajedno otkad sam ja tu. Žao mi je da Pongračić nije imao sezonu bolju, nažalost ovih pola godine je igrao malo - premalo da bi ga stavio na popis, ali sigurno da je to čovjek koji ima budućnost u hrvatskoj reprezentaciji."

U veznom redu ste dali prednost Luki Ivanušecu pred Majerom, pred Tomom Bašićem. Možete li nam objasniti tu odluku?

gol expired Vedran Ćorluka vratio se u hrvatsku reprezentaciju, ali u drugačijoj ulozi: "Nadam se da ću biti od pomoći" divider

"Pa Ivanušec igra jako dobro u Dinamu, bio je jedan od najboljih, ako ne najbolji igrač mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Ono što meni je trebalo - to je ta desna strana, gdje imamo jedan mali problem. I prije sam govorio o tome da svi vole igrati lijevo, Ivanušec igra tu poziciju i veliku trkačku moć ima, igra dobro u Dinamu i on je taj poziv zavrijedio. Kažem, bio je najbolji na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija i mislim da može bit od koristi i mladoj i prvoj reprezentaciji."

"Je li baš taj EURO mladih presudio u njegovu korist ispred More, recimo?

"Pa igraju dobro i ja sam to tako odlučio. Mislim da mi je u ovoj situaciji potrebniji Ivanušec i to je bila moja odluka, al kažem - svi igrači su tu na popisu koji nije definitivan i vidjet ćemo što će biti do kraja."

Izborniče, hvala vam i puno sreće na EURU.

"Hvala i vama!"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider