Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
još jedan igrač otpao

Dalić otkrio nove loše vijesti i dio postave za Portugal: Odgovorio na kritike Nenada Bjelice

Dali je otkrio dio planova nakon još jednog šoka...

Zlatko Dalić najavio je utakmicu Hrvatska - Portugal, koju ćete moći gledati uživo na gol.hr-u i Novoj TV.

Što treba promijeniti u odnosu na poraz od Švedske?

"Ono što je bilo loše u Švedskoj - nismo bili kompaktni i borbeni. Kad igraš protiv ovakvih reprezentacija moraš biti na 100 posto. Nama ova utakmica znači da ostanemo u Ligi nacija. Oni se vade na nama nakon poraza od Francuske, mi na njima nakon poraza od Švedske. Bit će zanimljiva utakmica."

Dalić je otkrio i da je zbog temperature otpao Marin Pongračić.

"Ja sam svjestan da naši rezultati i igra nisu dobri. Ne mora to meni nitko govoriti. To je naša realnost. Nama je danas otpao i Pongračić, sedam-osam igrača nema. Ali ovo je jedan proces i mi stvaramo novu reprezentaciju. Ja to vodim i odgavaram za to i stojim iza toga. Rekao sam igračima - ne smiju izgbuiti vjeru u sebe i svoju kvalitetu. Opet ćemo biti momčad na ponos hrvatskog naroda."

Poznato koja četvorka u obrani će početi utakmicu

Odgovorio je i na pitanje o eventualnoj smjeni - priča se o Nenadu Bjelici kao mogućem nasljedniku.

"Ja se ne bojim ničega. Radim svoj posao najbolje što mogu. Sve što sam mislio s Hrvatskom ja sam napravio. Ako ljudi koji vode misle drugačije, ja nemam problema s time. Ja sam ponosan što sam na klupi, a što će biti dragi Bog zna."

Može li Hrvatska uzeti bodove Portugalu u Splitu?

Ukupno glasova:

Dalić je otrkio kako će posložiti desetkovanu obranu.

"Bradarić će igrati lijevo sigurno. Jedinog stopera kojeg imamo je Dejan Lovren. Zvali smo danas Milu Škorićav jer nemamo stopera. Desno će igrati Juranović. To je to, nek igraju, nek se dokažu, nek mi zadaju briga. Za ostalo ćemo vidjeti.

"Nisam rekao da igramo na bod"

Glasno su odjeknule kritike Nenada Bjelice nakon Švedske. Bjelica je kritizirao Dalićevo spominjanje boda uoči utakmice, kao i postavljanje Matea Kovačića na zadnjeg veznog. Dalić je i to komentirao.

"Fali nam zadnji vezni da bi Luka Modrić i Mateo Kovačić bili slobodniji. Ja sam svjestan da mi bez toga imamo problema u igri. Tu ćemo pokušat pronaći novo rješenje. To je moja želja jer želimo pobijediti. Ja nisam igračima rekao da igraju na bod, ja nikad ne igram na bod. Protiv Argentine sam rekao idemo pobijediti i pobijedili smo."

Fernando Santos Portugalski izbornik se prisjetio drame na Euru 2016: "Da je Hrvatska prošla, išla bi do finala" divider

Puno se priča i o zgusnutom rasporedu i prijateljskoj utakmici prije dvije natjecateljske.

"Možda ja nisam bio dovoljno mudar kada sam prihvatio te utakmice protiv Turske i Švicarske. To je bilo prije godinu dana. Možda sam mogao uzeti San Marino i Andoru i pobijediti 10:0, ali nisam. Ne bavim se komentarima, mi moramo pobijediti. Svatko ima pravo na komentar i komentari su dobrodošli", dovršio je izbornik konferenciju.

Analiza Nenada Bjelice nakon Švedske

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider