Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jako se veseli Njemačkoj

Dalić o Svjetskom prvenstvu i svemu što slijedi: "Motiviran sam više nego ikad, imamo sjajnu reprezentaciju"

Zlatko Dalić je u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza podijelio svoja razmišljanja i očekivanja od 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nedavno je potpisao novi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom. Dalić je produljio suradnju sve do Europskog prvenstva koje će se u ljeto 2024. igrati u Njemačkoj, a nedugo poslije potpisa ugovora otkrio je svoje planove i očekivanja.

Što su vam najveći motivi za daljnji rad?

"Pa sad sigurno sam puno više motiviran s novim ugovorom jer želim ponovno dokazati da imamo kvalitetu i ponovno napraviti pravi rezultat. S te strane zaista je motivacija ogromna. Imamo sjajnu reprezentaciju, sjajnu podršku od Hrvatskog nogometnog saveza, moj stožer također i svi preduvjeti su tu", rekao je Dalić.

Na pitanje o svom idućem cilju, izbornik je odgovorio:

"Moj idući cilj je da se Hrvatska nakon Katra plasira i na Euro u Njemačku gdje ćemo imati veliku podršku, ja sam u to siguran."

Kako se nosi s pritiskom?

"Pritisak je dobrodošao, ali mora biti pozitivan. Svaki izbornik hrvatske reprezentacije ima jedan cilj, plasman na veliko natjecanje. Treba se znati nositi s pritiskom i sačuvati svoj mir, a ja nekako u tome uspijevam."

Nedavno je pojačao stručni stožer s Mariom Mandžukićem koji se tako priključio Ivici Oliću i Vedranu Ćorluki kao bivšim Vatrenima koji vam pomaže. Što on može donijeti u stručni stožer, u čemu vam najviše može pomoći oslanjanje na bivše reprezentativce?

"Pa nekakav moj cilj je da svi bivši Vatreni koji imaju zasluge u reprezentaciji, a koji se žele baviti trenerskim poslom, da budu u reprezentaciji. Oni sa svojim znanjem i karizmom mogu puno pomoći, Mario će sigurno puno pomoći, znamo kakav je igrač bio i on će to znati prenijeti na igrače."

Kako ćete iskoristiti ovu godinu do Svjetskog prvenstva?

"Godinu dana je veliki period, ali mi se već sada pripremamo za Katar. Imat ćemo u ožujku dvije pripremne utakmice, zatim još šest u Ligi nacija. Nemamo nekih velikih nepoznanica, ja očekujem da igrači potvrde kvalitetu koju su pokazali u kvalifikacijama. Igračima će biti otvorena vrata da se svojom igrom u klubovima nametnu."

Koliko vam je teško voditi reprezentaciju u vrijeme pandemije, s obzirom na važnost reprezentacije za cjelokupno društvo?

"Utakmica u Splitu s Rusijom ili u Osijeku sa Slovačkom je pokazala koliko ljudima znači reprezentacija. U Splitu kiša, loše vrijeme, hladno i gotovo pun stadion. Dakle, ništa nije spriječilo naše ljude da dođu podržati reprezentaciju koja služi da opet stvori zajedništvo svih nas. Reprezentacija je ta koja okuplja, privlači i mislim da činimo sjajne stvari", poručio je Dalić.

Što je još izbornik Vatrenih rekao i o čemu je pričao, pogledajte u videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider