Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni žele pobjedu

Dalić najavio promjene protiv Francuske: Tko će zamijeniti Brozovića? Kramarić poslao zabrinjavajuću poruku…

Raspoloženje među Vatrenima je na visokoj razini, a poraslo je i samopouzdanje uoči novog sraza s aktualnim svjetskim prvacima Francuzima...

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do prvih bodova u Ligi nacija, te druge pobjede u četiri dana. Raspoloženje među Vatrenima je na visokoj razini, a poraslo je i samopouzdanje uoči novog sraza s aktualnim svjetskim prvacima Francuzima, u srijedu u Maksimiru.

Jutro nakon teške utakmice sa Šveđanima, lakši trening za Vatrene. Na kojem je vladalo sjajno raspoloženje poslije druge pobjede u četiri dana, odnosno prvih bodova u Ligi nacija.

"Mi smo igrali sjajno sat vremena, visoki presing, agresivno, puno trčali, stvorili neke situacije za gol, ali smo onda pali. Tu smo se potrošili dosta tih sat vremena, i više nismo bili kao u tom početku", kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska je pobjedu doslovce izvukla, no prvih sat vremena svakako je putokaz za dalje. Iskazao je izbornik taktičku fleksibilnost, iznenadivši sustavom 4-4-2 s rombom i bez klasičnih napadača.

gol expired Gol za sva vremena: Monstruozna solo-akcija neponovljivog genija! Mourinho je vrištao, stadion eksplodirao divider

"Htjeli smo malo promijeniti jedan način igre, da imamo i neku drugu varijantu, stavili smo dva brza igrača polulijevo i poludesno, Perišića i Brekala. Stvarali smo im prostor da oni to naprave višak, i to smo radili prvo poluvrijeme, i čuvali loptu, imali kontrolu, imali posjed fantastičan, imali cijelu igru u našim rukama."

Nikola Vlašić i u ovom sustavu bio je prednji vezni, zabivši nakon lijepe akcije svoj četvrti gol u 14. nastupu za Vatrene.

"Prvo poluvrijeme stvarno odlično smo se osjećali, u presingu stvarno nisu uspjeli izaći nijedan put, svaki put kad bi ih mi stisnuli, oni su nabili balun u aut. Mismo da je to izgledalo stvarno odlično, drugo poluvrijeme malo lošije, ali stvarno su teški uvjeti", kazao je Vlašić.

Prvom pobjedom i bodovima uopće Hrvatska je preuzela treće mjesto u skupini, koje jamči ostanak u elitnom dijelu Lige nacija. Šveđani su bez boda, a Portugalci i Francuzi nakon sinoćnjeg međusobnog remija imaju po sedam bodova.

Već u srijedu slijedi dvoboj s Francuskom. Izbornik je dao najaviti neke promjene.

"Dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo, morat ćemo mijenjati, bit će promjena."

Može li Hrvatska nakon dvije pobjede u nizu slaviti i protiv Francuske?

Ukupno glasova:

Zbog žutih kartona sigurno neće biti Brozovića, a kao alternativa nameće se Milan Badelj. Dario Melnjak u četiri dana odigrao je 164 minute pa bismo na lijevom beku mogli vidjeti mladog Domagoja Bradarića kojem je to prirodna pozicija, iako je protiv Švicarske briljirao kao krilo.

Mogla bi se Hrvatska vratiti u najčešći sustav 4-2-3-1, no teško da će napad predvoditi Andrej Kramarić, unatoč pobjedničkom golu Švedskoj.

Kakva je situacija s vašom ozljedom uoči sudara s Francuskom?

"Pa ono, neću se baš nasmijati. Volio bi da sam još više zadovoljniji i sretniji i da je ozljeda top, ali nije baš. Tako da, eto, moram reći da me malo brine", ističe Kramarić.

U osmom srazu s Francuzima, Vatreni se nadaju konačno prvoj pobjedi.

"Želimo ovo protiv Francuske, što je bilo tamo, što smo izgubili 4:2, mislim da to nije realna slika. Pošto smo stvarno izgledali odlično i tamo, ali smo primili neke golove. Mislim da sad imamo šansu da pokažemo naše pravo lice", poručuje Vlašić.

Susret Hrvatske i Francuske igra se u srijedu od 20.45 sati na Maksimiru, uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

[🔴⚪️ NAGRADNI NATJEČAJ 🔴⚪️] 🇭🇷 🔥 “OSVOJI VATRENE DRESOVE“ 🔥 🇭🇷 Vatreni su ubacili u višu brzinu, a mi smo vas odlučili...

Objavljuje gol.hrUtorak, 13. listopada 2020.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider