Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
suze obišle svijet

Dalić istaknuo zbog čega je plakao i dodao: "Posložio sam se, nisam bio na razini prije"

Zlatko Dalić vodi Hrvatsku na svoje treće veliko natjecanje i postao je najbolji hrvatski izbornik svih vremena.

Ni jaka kiša, niti ruski bunker nisu uspjeli zaustaviti hrvatsku reprezentaciju na putu prema plasmanu na SP 2022.

U fantastičnoj atmosferi pred 30.000 gledatelja Hrvatska je na Poljudu pobijedila Rusiju sa 1:0 ostvarivši ključnu pobjedu na putu prema Kataru.

Zlatko Dalić je postao najbolji hrvatski izbornik u povijesti, odveo je Vatrene na treće veliko natjecanje u njegovoj eri.

Dejan Lovren Lovren otkrio: ''Užasno, čim smo vidjeli pitali smo se što je ovo… Spremni smo za velike stvari!'' divider

''Čestitao bih igračima, ne samo ovima danas, zahvalio bih se stožeru, bili su od velike pomoći. Hvala HNS-u na podršci, bivšem i sadašnjem predsjedniku Saveza i od srca svim hrvatskim navijačima, bili su u Osijeku po kiši, u Kopenhagenu kada je bila korona, danas, puno nam znače.

Suze? Laknulo nam je, sretan sam i ponosan, zahvalan sam narodu, pratio nas je i borio, nisam baš da plačem, ali ovo mi je bio jedan od najboljih sportskih trenutaka u životu'', rekao je Dalić pa dodao:

Jeste li vjerovali da će Hrvatska zabiti u završnici?

Ukupno glasova:

''Taj Euro nije bilo razočarenje, izgubili smo od Španjolaca u produžecima, ja sam se osobno posložio jer ja nisam bio na razini, igrači su ti koji su sve preokrenuli, oni su vjerovali, a naša vjera je ogromna, sve je njihova zasluga.

Dalić se rasplakao nakon utakmice VIDEO Kako emotivno: Zlatko Dalić plakao na klupi nakon pobjede divider

Riješili smo neke kritične pozicije, imamo širok izbor igrača, imamo generaciju za idućih sedam-osam godina. Ali ništa bez ovih starijih, senatora. Imamo vremena do Katara i mi možemo biti samo bolji.''

''Svaka utakmica koju vodim kao izbornik za mene je svetinja, ovo meni puno znači i za mene to nema cijene. Ostanak nakon Rusije je dokaz tome, ovo meni nitko ne može platiti, ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti reprezentacije'', istaknuo je Dalić.

VIDEO Dalićeve suze za Vatrene:

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Rusija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider