Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO HRVATSKA - KANADA: Krama dva puta, Livaja jednom! Vatreni imaju dva gola prednosti!
Hrvatska reprezentacija
"Njemačka? Pobijedit ćemo ih!"

Dalić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Nemamo želja. Mi smo viceprvaci, neka drugi misle o nama"

Zlatko Dalić dio je trenerske elite koja se okupila u Dublinu uoči ždrijeba kvalifikacija za Euro. S njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Sve je spremno za nedjeljni ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Zbog toga se u Dublinu okupila trenerska elita, među kojom je i izbornik Hrvatske Zlatko Dalić. Izravni prijenos ždrijeba možete pratiti od 11:45 na Novoj TV i GOL.hr-u.

"Uvijek je lijepo doći i bit dio ovog spektakla. Hrvatska je viceprvak svijeta i svi to moraju poštovati, imamo svoj status, što je jako lijepo."

Znači li to da nemate želje koga biste htjeli izvući ili izbjeći u ždrijebu?

"Nemam nikakvih želja, Hrvatska ima jedan cilj, a to je plasman na Euro. Po mogućnosti uz izbjegavanje drame dodatnih kvalifikacija. Bez obzira tko bio u grupi, naš cilj je plasman, tako da nemam želja i nisam time opterećen."

"Sve respektiramo, ali najviše sebe"

Znamo koja bi mogla biti najteža skupina. Tu su Njemačka, neki kažu Srbija, ali vama je svejedno?

"Svejedno je nama, mi znamo svoj put, svoju kvalitetu i vrijednost. Sve respektiramo, ali najviše poštujemo i vjerujemo u sebe. Mi smo viceprvaci svijeta, neka drugi misle o nama, neka drugi brinu o Hrvatskoj, mi imamo svoju kvalitetu. Znam što hoćemo - Europsko prvenstvo i tu nema odustajanja."

Vidjeli smo ovdje Figa i Bierhoffa, žele li oni izbjeći Hrvatsku?

"Sigurno svi razmišljaju o nama, mi smo pokazali kvalitetu, znaju koliko možemo te da imamo sjajne igrače i reprezentaciju. Sigurno nas pokušavaju u svojim kalkulacijama staviti sa strane, tako da svatko ima svoje kalkulacije, ali ždrijeb je sutra pa ćemo vidjeti što će biti."

Što ako dođe Njemačka? "Pobijedit ćemo ih!"

Sigurno je lijep osjećaj kada vas žele izbjeći.

"Sigurno, mi smo to pokazali cijelome svijetu, ali to moramo i potvrditi, ne živi se od stare slave i SP-a. Euro je pred nama. Sve reprezentacije poštujemo, znam da je Njemačka možda najteži izbor u drugom potu, ali što je tu je, što bude sutra, tako će biti."

Tko god dođe, igrat ćemo s njima.

"Naravno, i pobijedit ćemo ih!"

Poslali ste važnu poruku igračima - oni koji neće igrati u klubovima, neće biti pozivani. Vjerujem da je to završna poruka pred konačnu fazu pomlađivanja reprezentacije.

"Mi radimo pomlađivanje, ali ja želim naše igrače razbuditi da više rade u klubovima i budu bolji i kvalitetniji. Neka daju više u svom klubu, bit će bolji i u reprezentaciji. Teško je reći tko ne igra, neće dobiti poziv, vidjet ćemo što nose iduća 3-4 mjeseca. Oni znaju što hoćemo, ja im svima vjerujem, imaju kvalitetu, ali ja im želim dati dodatni motiv da budu najbolji kad Hrvatskoj bude najpotrebnije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider