Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
I Bjelica oduševljen

Pljušte pohvale struke, Ćiro u euforiji: "Moglo je biti i 8:0, doživjet ćemo još puno radosti!"

Kao što su u petak navečer golovi, tako su tijekom subote pljuštale pohvale na račun igre hrvatske nogometne reprezentacije.

Galerija Ćiro Blažević za Dnevnik Nove TV (Foto: GOL.hr) Nenad Bjelica za Dnevnik Nove TV (Foto: GOL.hr) Jerko Leko za Dnevnik Nove TV (Foto: GOL.hr)

"Lagao bi ako ne bih priznao da sam iznenađen, pozitivno iznenađen. Taj rezultat je mogao biti i 8:0 po prilikama, to je jedna potvrda snage, nadarenosti, i vjerujte mi, strateški talent Dalića", priznaje bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević nakon fenomenalne pobjede Hrvatske u Slovačkoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"U zadnje dvije-tri godine, čak uzimajući u obzir i Svjetsko prvenstvo, rekao bih da je ovo najbolja utakmica naše reprezentacije", smatra Dinamov trener Nenad Bjelica.

Vatreni su od samog početka stvarali prilike, i uputili čak 31 udarac prema golu Slovaka. Osim što je zabio prvijenac u reprezentativnom dresu, Nikola Vlašić donio je novu dimenziju u igru Hrvatske.

Leko: Vlašić je odlično nadomjestio Rakitića

"Mislim da je odlično nadomjestio Rakitića, igrali smo puno brže, bili smo puno agresivniji. Cijela ekipa je pridonijela tome. Drago mi je da smo pokazali karakter, i što je Luka rekao, bit ćemo pravi u pravim utakmicama i to se sad i pokazalo", komentirao je bivši reprezentativac Jerko Leko.

Pokazao se i Bruno Petković, te opravdao usporedbe sa Zlatanom Ibrahimovićem. Nenad Bjelica, pod čijom je komandom Petković doživio potpunu afirmaciju, vidi ga kao trajno rješenje u vrhu napada Vatrenih.

"On je u Dinamu na tom nivou već praktički 12 mjeseci, u reprezentaciji je počeo davati puno, pridonositi reprezentaciji i rezultatima, mislim da apsolutno to može, ukoliko bude ostao na zemlji, ako bude radio skromno i marljivo, onda može biti sigurno napadač budućnosti", uvjeren je Bjelica.

Ćiro: S ovom generacijom ćemo doživjeti još puno radosti

Uvjerljivim nastupom protiv Slovačke Hrvatska je još jednom pokazala da ima širinu, kvalitetu i prije svega karakter. A sve to zalog je optimizmu, od kojeg ne može pobjeći.

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

"Kako li je Vlašić izrezistirao sve one duele dok je došao u priliku da zabije gol... Imamo razloga da u njih vjerujemo, da mogu sačuvati jednu veliku tradiciju, hipoteku, koju nose na svojim leđima, i hvala Bogu oni su tako snažni da možemo im vjerovati da ćemo doživjeti još mnogo radosti sa ovom generacijom. Petković i Rebić, to je novi tandem hrvatske reprezentacije u kojeg možemo i te kako vjerovati, plus Vlašić, plus ovi svi mladi koji su ušli... TOP! Bok, sine moj, bok", euforičan je bio Ćiro.

"Atmosfera među reprezentativcima nikad nije bila loša, možda je izgledala malo opuštajuća ili umorna, ali oni su uvijek bili spremni. Mađarska nije bila pravo lice, to je bila ona jedna mala iglica da se razbude i vjerujem da ćemo ovako nastaviti do kraja kvalifikacija", kaže Leko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider