Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Perišić veliki adut"

Ćirina analiza pobjede nad Walesom: "Dalić se više moli Bogu od mene i zato će uspjeti"

Obavili su posao, popadali od vrućine, i pred njima je mirno reprezentativno ljeto.

Ćiro Blažević (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

S osvojena tri boda protiv Walesa, Vatreni s Mađarima drže vrh kvalifikacijske skupine. Pogled prema jeseni i gostovanjima kod Slovačke i Azerbajdžana sada je puno lagodniji.

Trener svih trenera, legendarni Ćiro Blažević, zadovoljan je pristupom Dalićevih igrača.

"On je uspio napokon degažirat onog našeg najvećeg neprijatelja - lako ćemo, mi smo vicešampioni svijeta, toga nije bilo. Bilo je jedno htijenje, jedna ozbiljnost i sve ono šta nam je omogućilo da dođemo do pobjede", smatra Ćiro.

"Slavonija daje impuls Perišiću"

Deset mjeseci nakon ovog gola Portugalu u prijateljskoj utakmici, u reprezentativnom dresu ponovno je proradio Ivan Perišić. Njegova lopta dovela je do autogola, njegova snalažljivost i pravovremenost do povećanja hrvatskog vodstva.

"Perišić je bio i ostao veliki adut hrvatske reprezentacije jer njegova moć je uvijek strah i trepet za protivnika, samo je pitanje je li u svom dobrom periodu ili nije. Evidentno je da mu Slavonija daje jedan impuls pa je bio stvarno besprijekoran."

Kada bi Velšani i zaprijetili, siguran među vratnicama bio je Livaković te opravdao status reprezentativne jedinice.

"Livaković je sada sigurno prvi golman"

"On je bez ikakvih kompleksa se stavio na gol, ja sam se plašio da će biti malo hendikepiran, ali uistinu njemu pripada velika zasluga za ovu pobjedu."

Je li on sad sigurno po vama prvi golman?

"Mislim da je sigurno sada prvi golman."

Ponovno se potvrdila ona - kada igra Luka Modrić, igra i Hrvatska. Najbolji igrač svijeta bio je besprijekoran, dijelio lopte i oduzimao ih, kapetanski predvodio ekipu.

"Onaj njegov famozni pas u dubinu, pa onda izborio je loptu koja je bila već izgubljena za drugi gol. Čini mi se da je Rakitić isto falio, jer duh hrvatske reprezentacije nije imao onu dovoljnu, uobičajenu fantaziju, ljepotu. I Kovačić koji je dosta dobro odgovorio, morat će se još potruditi da dođe na nivo Rakitića."

Nakon ove pobjede, Vatrene čeka još pet utakmica u skupini. Ako pitate Ćiru, na Euro idemo sigurno.

Zlatka Dalića, za razliku od njega koji nakon medalje na svjetskom prvenstvu nije osigurao plasman na Euro, ista sudbina, kaže Ćiro, neće snaći.

"On se više moli Bogu od mene i zato će uspjeti, siguran sam", s osmijehom je zaključio Ćiro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider