Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dobro raspoloženi

Šveđani samopouzdani uoči okršaja s Hrvatskom: "Imamo dobru momčad"

Švedska reprezentacija se okupila u ponedjeljak u Stockholmu, u četvrtak je u prijateljskim susretu u Moskvi pobijedila Rusiju, a već u nedjelju je u Zagrebu očekuje ogled protiv Hrvatske u Ligi nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije četiri godine branič Carl Starfelt (26) igrao je u trećoj ligi u dresu IF Brommapojkarna, a u četvrtak je upisao prvi nastup za švedsku reprezentaciju u susretu protiv Rusije.

"To je za mene ogromna stvar, jedna od stvari o kojima sam sanjao. Čast mi je biti ovdje i braniti boje svoj zemje," kazao je veznjak ruskog Rubina za službenu stranicu Švedskog nogometnog saveza (SvFF).

"Morate biti strpljivi, marljivo raditi i vjerovati u sebe. Tada je moguće ići daleko," dodao je Starfelt, suigrač hrvatskog reprezentativca Filipa Uremovića.

Švedska reprezentacija se okupila u ponedjeljak u Stockholmu, u četvrtak je u prijateljskim susretu u Moskvi pobijedila Rusiju, a već u nedjelju je u Zagrebu očekuje ogled protiv Hrvatske u Ligi nacija. Nakon Maksimira Šveđani će gostovati u Portugalu.

Ousmane Dembele slavi sa suigračima (Foto: AFP) Barcelona u šoku: Slavni Brazilac žestoko oprao nestašnu zvijezdu, a onda je uslijedilo zaprepaštenje divider

"Moj prvi dojam je da imamo jako dobru grupa igrača. Atmosfera je sjajna, svi su dragi i gostoljubivi. Za sada su samo pozitivni dojmovi," kazao je dodavši: "Želim se pokazati. Ostaviti dobar dojam i poboljšajte svoje izglede za novi poziv u reprezentaciju."

Starfelt je karijeru počeo u IF Brommapojkarni čiji je dres nosio četiri godine, potom je jednu sezonu proveo u IFK Goteborgu, a od ljeta 2019. je u Rubinu.

U prvoj sezoni je imao dosta problema s ozljedama, no ove sezone igra redovito i propustio je samo 13 minuta tijekom početnih deset kola.

"Početak je bio frustrirajući. Najgore što se može dogoditi je da se ozlijedite prilikom adaptacije na novi klub i novu ligu. Ove sezone sam u dobroj formi. Osjećam se dobro i fizički i psihički," kazao je.

Švedska je otvorila Ligu nacija domaćim porazima od Francuske (0-1) i Portugala (0-2).

Bradarić novi reprezentativac - Dobar zalog za budućnost

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider