Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
je li dalić pogriješio?

Sosa se javio kratkom porukom, njegov bivši trener objasnio: "To je najvažniji razlog zašto je bitno da ostane"

Za jednog od najboljih mladih hrvatskih nogometaša Bornu Sosu zainteresirana je njemačka reprezentacija! 23-godišnji lijevi bek, koji posljednje tri godine igra za Stuttgart, već je dobio njemačko državljanstvo. Izbornik četverostrukih svjetskih prvaka Joachim Löw želi ga u svojoj momčadi već na predstojećem EURU.

Njemački mediji raspisali su se o Borni Sosi kao kandidatu za njemačku reprezentaciju! Sosa je već dobio državljanstvo, preko majke rođene u Njemačkoj.

Direktor reprezentacije, slavni Oliver Bierhoff, potvrdio je interes saveza.

"Pratimo ga i mislimo da ima potencijal postati njemački reprezentativac. Po našoj procjeni, na njega računamo i nakon Eura", rekao je za Bild.

Brzo je stigla reakcija izbornika Zlatka Dalića, u pisanom obliku.

Kako je Dalić birao bekove?

"Redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije."

Što mislite o odlasku Borne Sose u reprezentaciju Njemačke?

Ukupno glasova:

No je li prekasno? I je li izbornik pogriješio što do sada nije zvao Sosu? Ove sezone, od jeseni prošle godine, evo kako je Dalić birao svoje lijeve bekove:

Borna Barišić bio je prvi izbor, i skupio je pet nastupa. Kad on nije mogao, igrao je Dario Melnjak, koji je također skupio pet nastupa. A dva puta tu poziciju držao je Domagoj Bradarić. Za Sosu ovdje nije bilo mjesta.

"Sve je stvar odabira našeg izbornika, kako on to vidi i kako želi prenijeti to na igrače", rekao je proslavljeni lijevi bek Robert Jarni za Dnevnik Nove TV.

Sosa ima 23 godine i posljednje tri godine igra za Stuttgart. Ove sezone odigrao je 23 utakmice i skupio čak deset asistencija.

Bivši Sosin trener: "Ima sve predispozicije za vrhunskog lijevog beka"

A prije odlaska u Stutttgart, kada je imao samo 20 godina, u Dinamu ga je vodio Nikola Jurčević.

gol expired Ovi vrhunski hrvatski igrači bili su zvijezde stranih reprezentacija, ali Sosin slučaj dosad je nezabilježen divider

"Imao je sve predispozicije za vrhunskog lijevog beka - brzinu, izdržljivost, sjajnu lijevu nogu, centaršut... Tada je bio mlad, možda mu je falilo malo čvrstine i defanzivne igre, ali sada se u Bundesligi sigurno razvio u top-igrača", rekao nam je Nikola Jurčević.

Jurčević vjeruje da Dalić do sada Sosu nije zvao zato što ga je prepuštao mladoj reprezentaciji.

"Najbitnija stvar je da je Borna Sosa igrač koji može sljedećih 10-ak godina na toj poziciji i to je najvažniji razlog zašto bi bilo bitno da ostane u hrvatskoj reprezentaciji, a da ne dođe do neke druge situacije", smatra Jurčević.

A što kaže sam Sosa? Zasad, samo je kratko poručio da ne može razgovarati jer večeras igra utakmicu za Stuttgart.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider