Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Majstori kajaka i biatlona

Boban se zbog Slovačke bacio iz aviona: Znate li da je Slovak prvi patentirao i usavršio izum hrvatskog genijalca?

Reporteri Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević i Vlado Boban vrckavo/kreativno predstavili su Slovačku.

U najavi susreta kvalifikacija Slovačka - Hrvatska vrckavi i kreativni reporteri Nove TV Stipe Antonijević i Vlado Boban osebujno su predstavili zemlju iz koje dolaze sljedeći suparnici Vatrenih.

Svaka čast Leonardu da Vinciju i Faustu Vrančiću, ali Slovak Štefan Banič izumitelj je prvog modernog padobrana.  Testirao ga je najprije tako da se bacio sa zgrade, a tek onda je odlučio ponoviti postupak bacivši se iz aviona – i preživio je! Patentirao je svoj proizvod koji se kasnije koristio u 1. svjetskom ratu.

Od ukupno 32 medalje s ljetnih OI čak 20 je bilo u kajaku na divljim vodama, a ono što je Janica Kostelić u Hrvatskoj, Anastaziya Kuzmina je u Slovačkoj, ali u biatlonu…

Predivni dvorci su najljepša razglednica Slovačke, unutar svoje granice imaju rekordan broj dvoraca po glavi stanovnika u jednoj državi.

Kad smo kod glava stanovnika, Slovaci po tom pitanju proizvedu najviše automobila na svijetu. Njih pet milijuna godišnje ih proizvede čak milijun!

Baš u slovačkoj prijestolnici Ivan Ljubičić predvodio je Hrvatsku do jednog od naših najvećih uspjeha u povijesti – trofeja Davis Cupa.

Slovačka a la Boban i Stipe...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider