Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
blokirali podzemnu

Bečani bijesni na Hrvate: "Prouzročili su kaos u prometu i pretvorili centar u smetlište"

Hrvatska je pobijedila Austriju 3:1, a Bečani se žale na ponašanje hrvatskih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Austrije i Hrvatske jučer su u Beču zaključili natjecanje u skupini A1 Lige nacija, Vatreni su slavili 3:1 na rasprodanom stadionu Ernst Happel.

Na tribinama stadiona u austrijskoj metropoli pojavilo se oko 25 tisuća hrvatskih navijača, koji su napravili sjajan štimung na utakmici, ali prije nje izazvali kaos u prometu, prenose tamošnji mediji.

gol expired Dejan Lovren nakon Austrije: "Nadam se da sam ušutkao kritičare" divider

Hrvatski navijači nahrupili su u Beč na utakmicu naše reprezentacije i prouzročili velike probleme Wiener Linienu, odnosno u njihovu gradskom prijevozu.

Sažeci utakmice Austrija - Hrvatska:

Napravili kaos na liniji U2

Prouzročili su takav kaos na liniji U2, koja vodi prema stadionu, da su se djelatnici bečkog gradskog prijevoza morali ispričavati putnicima.

"Žao nam je što se toliko dugo čeka na liniju U2 na stadionu Prater. Nažalost, imali smo problema s nekoliko agresivnih navijača koji su išli na utakmicu. Morali smo zato obavijestiti bečku policiju", ispričavali su se iz Wiener Liniena sugrađanima.

gol expired Nitko kao Luka: Jedan podatak otkriva koliko je naš kapetan još uvijek nezamjenjiv divider

Stanica je morala biti privremeno zatvorena i nije se moglo na njoj izlaziti nekoliko sati uoči početka utakmice. Iz gradskog prijevoza poslali su poruku i navijačima:

"Fair play nije samo bitan na terenu, nego i u javnom prijevozu. Tko god ga se ne pridržava, ne može se koristiti našim prijevozom."

Hrvatski navijači uoči utakmice:

Stephansplatz je bio kao smetlište

Problemi su, prenose austrijski tabloidni mediji, započeli i ranije. Dugo prije prvog sučeva zvižduka hrvatski navijači željni provoda okupili su se ispred bečke katedrale, gdje su se zagrijavali za utakmicu. Očevici tvrde kako je poslije njih centar grada izgledao kao odlagalište otpada.

Tlo ispred poznate crkve bilo je puno smeća, plastičnih vrećica i pivskih boca koje su navijači samo ostavili kad su otišli.

"Nisam vidio toliko smeća već jako dugo, ležalo je posvuda", komentirao je jedan od čitatelja tabloida Heutea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider