Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"naravno da nije problem"

Vatreni bekovi ne traže alibije za poraz od Švedske: Barišić otkrio kako je završio na neobičnoj poziciji

Hrvatski bekovski par najavio je susret s Portugalom i nakon prospavane noći podijelio dojmove iz Švedske.

Hrvatski reprezentativni branič Borna Barišić nakon poraza od Švedske 1:2 izjavio je da ne traži alibi, no da se je u ovom slučaju poklopilo nekoliko stvari zbog čega su pružili slabu partiju.

"Ne želim pričati o alibijima, ali ima stvari koje su se loše posložile i prije utakmice. Testovi, putovanja, promjene taktike u zadnji trenutak. Nemamo vremena ništa uvježbavati, a u momčadi uvijek netko nedostaje. I sad više nisu u pitanju jedan ili dvojica igrača, sada ih u pravilu bude više koji nedostaju, ili zbog kartona, ili zbog ozljeda, ili pak zbog koronavirusa. Sve se poklopilo i nismo dobro izgledali u Švedskoj", kazao je lijevi branič Borna Barišić, koji je zadnjih 15 minuta igrao na poziciji stopera.

“Uremović se ozlijedio, Pongračić zbog bolesti nije dugo igrao i nije u ritmu, pa me je izbornik i prije utakmice pitao hoću li moći pokrpati stopersku poziciju ako bude trebalo. Nije mi to bio problem", dodao je Barišić.

Švedska je u subotnjoj utakmici Lige nacija preuzela kontrolu igre od samoga početka, te je nakon prvog poluvremena vodila 2:0 golovima Kuluševskog (36) i Danielsona (45+2).

gol expired Kalkulacije uoči posljednjeg kola: Vatreni mogu ispasti s pobjedom, ali i proći s porazom divider

"Došli smo u Švedsku po pobjedu, a izgubili smo utakmicu. Nismo odigrali dobro, posebice prvo poluvrijeme. Šveđani su bili dominantni, što je potvrdio i rezultat 2-0. Opet smo primili dva pogotka, od kojih jedan poslije kornera. Opet se dogodilo ono na što smo ukazivali uoči utakmice. U drugome dijelu smo se ipak digli, počeli igrati i uspjeli zabiti pogodak. No, generalno gledajući nismo odigrali dobru utakmicu i nismo zadovoljni", ocijenio je igrač Glasgow Rangersa.

Sažeci utakmice Švedska - Hrvatska

U drugom subotnjem susretu naše skupine u ligi nacija Francuska je kao gost u Lisabonu svladala Portugal sa 1-0 golom Kantea (54) i tako kolo prije kraja osigurala prvo mjesto. Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u borbi za treću poziciju i ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ali ovaj puta ne ovisimo samo o sebi. U utorak Hrvatska će u Splitu ugostiti Portugal, dok će Švedska gostovati u Saint-Denisu kod Francuske.

“Igrao sam takve utakmice u kojima moje momčadi više nisu ovisile samo o sebi i tu možemo eventualno na poluvremenu pogledati kakvo je stanje na drugoj utakmici. Moramo igrati našu igru, ići na pobjedu, pa kako bude. To je jedini način u takvim utakmicama. To što Portugalci i Francuzi u zadnjoj utakmici ne mogu promijeniti svoj položaj na ljestvici pa će možda igrati opuštenije, može biti i dobro i loše za nas. No, Francuska i Portugal imaju široki igrački kadar, pa i kad igraju sa igračima iz drugog plana još uvijek imaju veliku kvalitetu. Zbog toga nema šanse da ćemo mi i Šveđani imati lagani posao. Vjerujem da će i Francuzi i Portugalci nastojati pobijediti"

Može li Hrvatska uzeti bodove Portugalu u Splitu?

Ukupno glasova:

Škotska je u četvrtak u finalu playoffa u Beogradu pobijedila Srbiju boljim izvođenjem jedanaesteraca, te izborila svoj prvi EURO nakon 1996. godine. Škoti će na Euru igrati skupini sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

"Gledao sam tu utakmicu i mislim da su Škoti barem za te jedanaesterce zaslužili prolaz. Škoti su sretni, već mi šalju poruke prijatelji u klubu i van kluba. Jako su zadovoljni s obzirom na to da dugo godina nisu ostvarili plasman na Euro. Što se tiče naše međusobne utakmice, neće biti lako jer Škoti gaje stil igre koji nama ne odgovara, igraju agresivno i dugim loptama", smatra Borna Barišić.

Juranović: "Moramo se okrenuti sebi samima i ne razmišljati o ishodu utakmice Francuza i Šveđana"

 “Stigli smo oko 5.30, zaspali oko 6, a već u 9.30 bili na doručku. Treba se rekuperirati i početi pripremati za važnu utakmicu protiv Portugala.”, kaže Josip Juranović, koji ne bježi od činjenice da je Hrvatska podbacila protiv Švedske.

“U prvom poluvremenu nismo bili agresivni i čvrsti u duelu, a to je bilo potrebno protiv Šveđana, koji su imali previše prostora između naših linija. To trebamo popraviti da bismo protiv Portugala bili puno bolji.”.

Kako si zadovoljan svojom igrom?

“Nije vrijedno spominjati samo moju igru, moramo rasti kao momčad i pobjeđivati. To je najvažnije.”.

Šveđani su se predstavili u dobrom izdanju?

“Šveđani su dobra momčad, ali kad su naši najvažniji igrači na top razini, malo nam tko može parirati. Protiv Portugala ćemo, nadam se, biti puno bolji.”

Bjelica o utjecaju korone na nogomet

Hrvatska je u posljednjim utakmicama, zbog prorijeđenosti kadra, prinuđena igrati u sastavima u kojima dosad nije igrala i vjerojatno neće u budućnosti…

“Svakoj reprezentaciji je teško u razdoblju pandemije, ali nama je puno veći hendikep kada nam se ozlijede bitni igrači. Nadam se da ubuduće neće biti ozljeda i da će nas koronavirus poštedjeti.”.

Kako se pripremate za utakmicu uoči koje ne znate koji će vam rezultat biti potreban za potvrdu trećeg mjesta?

“Moramo se okrenuti sebi samima i ne razmišljati o ishodu utakmice Francuza i Šveđana. Moramo biti maksimalno koncentrirani i pokušati pobijediti pa što bude. Nećemo paničariti, kapetan Luka Modrić će nam sigurno imati nešto za reći prije utakmice, ohrabriti nas… U svakom slučaju, idemo na pobjedu.”.

Ide li nam na ruku činjenica da su Portugal i Francuska riješili svoj položaj na ljestvici pa će igrati opuštenije u zadnjoj utakmici?

“Vjerojatno ide, ali ipak smo mi viceprvaci svijeta i protiv nas nitko ne igra opušteno, vidjeli smo to i tijekom utakmice sa Švedskom. Moramo biti oprezni i nastojati napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Portugal.”.

Kako si se snašao u Legiji i Varšavi?

“Odlično. Grad je super, cura je sa mnom, što mi je još jedan plus u razdoblju prilagodbe. Suigrači su jako dobri, odmah su me prihvatili, pogotovo Antolić, Vešović i Mladenović. Hvala im na svemu što rade za mene.”

Josip Juranović uoči Portugala

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider