Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Žale za šansama

Austrijanci sipaju gorčinu: "Nezasluženo smo izgubili. Sramota, Hrvatska nije imala puno šansi"

Golovima Modrića, Livaje i Lovrena Hrvatska je pobijedila Austriju u Ligi nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom protiv Austrije (3:1) u Beču Hrvatska je ostvarila senzacionalan uspjeh. Kao prvoplasirana momčad elitne skupine osigurala je plasman na Final Four Lige nacija.

Vatreni nisu mogli zamisliti bolji početak utakmice, poveli su već u 6. minuti dvoboja preko kapetana Luke Modrića, koji je lukavo nasamario svojeg suigrača iz Real Madrida, Davida Alabu:

Kapetan austrijske nogometne reprezentacije žali za propuštenim šansama u prvom poluvremenu, kad su opasno pritisnuli Vatrene, ali, srećom po nas, nisu zabili:

"Ostaje gorak okus jer smo u prvom poluvremenu pružili na terenu ono što smo planirali. Vratili smo se nakon 0:1 i imali smo šansu za vodstvo, pa i treći pogodak. Morali smo riješiti utakmicu u prvom dijelu. Znali smo da Hrvatska ima kvalitetu za povratak. Da se tako odluči utakmica, moraš iskoristiti šanse koje imaš", kaže Alaba pa dodaje:

gol expired Hrvatska iz Lige nacija može na krov svijeta: Tko nije vjerovao, nije ni osvojio. Ni Brazil nije puno bolji! divider

"Mogli smo se malo bolje braniti, ali znali smo da ne možemo zadržati takvu momčad svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali u drugom je bilo prostora za napredak."

Napadač austrijske nogometne reprezentacije Marko Arnautović tvrdi da su nezasluženo izgubili:

"Da smo zabili dva gola u prvom poluvremenu, to bi izgledalo drugačije. Mogli smo iz kontranapada zabiti pogodak, ali, nažalost, to nije bio slučaj. Moramo poboljšati efikasnost, moramo zabiti golove. Prihvaćam to, stat ću ispred momčadi i uvijek ću ih braniti. Možete reći da smo nezasluženo izgubili."

gol expired Mediji iz susjedstva hvale Modrića: "Postoje nogometni velemajstori, a postoji i Luka" divider

Također, desni bek Austrije Christopher Trimmel žali za propuštenim šansama:

"Mislim da smo morali povesti, posebno u prvom dijelu, jer smo imali sjajne šanse. Izuzev prvih 10, 15 minuta, imali smo utakmicu pod kontrolom do 60. minute. Hrvatska nije imala puno šansi, a ono što je uslijedila je sramota. Primili smo pogodak u najglupljem mogućem trenutku, a onda i drugi. Šteta", zaključio je.

Najbolji trenuci utakmice Austrija - Hrvatska

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider