Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sjajna vijest

Austrijanci priznali da su izgubili nogometaša Dinama: Želi igrati samo za Hrvatsku!

Robert Ljubičić, nogometaš Dinama odabrao je nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ralf Rangnick, izbornik austrijske nogometne reprezentacije objavio je danas popis igrača za prijateljske utakmice protiv Andore i Italije, a na njemu nema Roberta Ljubičića!

Nedavno se pojavila informacija da je nogometaš Dinama prelomio i odlučio nastupati za Hrvatsku, ali austrijski izbornik sve je demantirao:

"Robert još ništa nije odlučio, pretpostavljam da će još malo razmisliti o svemu. On zna da računamo na njega i da ćemo ga zvati", kazao je Rangnick prije nekoliko tjedana.

gol expired Novi veliki talent Hajdukove vratarske škole za Dnevnik Nove TV: "Najsretniji sam na svijetu" divider

Međutim, danas je morao priznati poraz. Potvrđeno je za austrijski Kronen Zeitung da je Ljubičić odabrao dres hrvatske nogometne reprezentacije:

"Nogometaš Dinama rekao je Rangnicku u telefonskom razgovoru da svoju budućnost vidi u dresu svjetskog viceprvaka", piše austrijski list.

Iskazao se sjajnim igrama u dresu Dinama

Inače Ljubičić je rođen u Beču, u obitelji bosanskohercegovačkih Hrvata (otac i majka su mu iz Busovače).

Nakon što je u mlađim kategorijama promijenio nekolicinu klubova, u seniorski nogomet je zakoračio kroz St. Pölten, zatim je prešao u Rapid Beč odakle ga je Dinamo kupio, plativši Austrijancima odštetu od tri milijuna eura.

Iako je na Maksimir doveden kao centralni vezni, većinom igra na poziciji lijevog beka i tamo pruža odlične partije, kojima je zaintrigirao pozornost i austrijske javnosti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider