Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
trebaju nam 4 boda

Analiza Dalićevog popisa za Slovačku i Azerbajdžan te što donosi Mislav Oršić

Izbornik Zlatko Dalić objavio je reprezentativni popis s jednim novim imenom.

Milan Stjelja - analiza popisa

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja analizirao je novi popis izbornika Zlatka Dalića, koji je objavio imena na koja računa za oglede protiv Slovačke i Azerbajdžana.

Novi popis izbornika Dalića nije donio nikakva prevelika iznenađenja, pa su tako pozvana očekivana trojica vratara Kalinić, Livaković i Sluga.

Na popisu su osmorica braniča, Vida, Lovren, Jedvaj i Barišić, te povratnik Matej Mitrović, Karlo Bartolec, Mile Škorić i Dario Melnjak.

Veznu liniju predvodi i dalje službeno najbolji igrač svijeta Luka Modrić, a tu su još i Rakitić, Brozović i Kovačić, te Badelj, Pašalić i Vlašić.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) Bliži se važna utakmica Vatrenih, a problema je mnogo: Sve brige koje muče Zlatka Dalića divider

Od napadača pozvani su Perišić, Rebić, Brekalo i Petković, te novo ime na popisu - Mislav Oršić, a za njega se može reći da je svojim kontinuitetom pokazao i dokazao reprezentativni potencijal.

Prošle je sezone bio jedan od nositelja Dinamove igre s 13 pogodaka i 7 asistencija u 44 utakmice, a dobro je otvorio i ovu novu sezonu - 3 gola i 3 asistencije u svega 5 nastupa. Dres hrvatske reprezentacije nosio je prije 6 godina, ali u mladoj reprezentaciji,

Radi se o vrlo modernom krilu kojeg krasi izrazita prodornost, razvijen smisao za suradnju, ali i ono što je posebno važno - vrlo odgovorno odrađivanje zadataka i u obrani.

Slovačka reprezentacija (Foto: AFP) Vatrene čeka nabrijani domaćin: Za pola sata rasprodane sve ulaznice! divider

Osim Oršića i ostalih spomenutih, izbornik Dalić još je uputio pretpozive petorici nogometaša: Rogu, Benkoviću, Caktašu, Juranović i Čolaku, te još jednom igraču - Andreju Kramariću.

Jasno da se radi o praktički standardnom prvotimcu, ali Kramarić muku muči s ozljedom koljena. Zbog nje je odigrao samo jednu pripremu utakmicu svog Hoffenheima i odmah postigao pogodak. Ali nakon toga više nije igrao, a Dalić ga čeka ukoliko dođe do kakvog poboljšanja situacije.

Upravo se od ozljeda i operacija koljena i dalje oporavljaju Šime Vrsaljko te Marko Pjaca. Bez ove trojke, a sa svima koje je pozvao, Dalić ulazi u možda i presudnu fazu kvalifikacija, a trenutačna situacija je slijedeća:

Mađari su vodeći s 9 bodova, ali i jednom odigranom utakmicom više od ostalih, a Vatreni se nalaze na 3. mjestu, s istim brojem bodova kao i Slovačka, no slabijom gol-razlikom.

Zato će prvi rujanski ogled, gostovanje upravo kod Slovačke, biti od goleme važnosti. Pobjeda bi Vatrene značajno pogurala prema EURO-u, dok bi poraz, jasno, sve jako zakomplicirao. Vatreni u ova dva dvoboja moraju uzeti minimalno 4 boda.

Dalić ima nekoliko problema, najviše s minutažom važnih braniča, ali situacija je više-manje pozitivna i treba vjerovati da će Hrvatska rujanski ciklus završiti na uspješan način.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX