Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dolazio je u Hrvatsku

Zoran Mamić o Felixu Magathu: On je jedan od najboljih stručnjaka, ali…

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić kaže kako je dolazak Felixa Magatha na klupu 'modrih' još uvijek daleko od realizacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Obostrana želja za suradnjom postoji, ali dovođenje Felixa Magatha još je daleko od realizacije", rekao je uoči sutrašnjeg prvenstvenog dvoboja sa Slaven Belupom, sportski direktor Dinama Zoran Mamić, komentirajući mogućnost dolaska slavnog njemačkog stručnjaka na užarenu klupu 'Modrih'.

>> Magath poručio 'modrima': Dinamo ima dobre igrače, ali nije tim!

Završen je prvi krug pregovora, ali posao još nije zgotovljen. Je li problem u cijeni, obzirom da nije tajna da se radi o skupom treneru, čije se znanje cijeni na milijune eura?

'Sigurno nije jeftin'

"Sigurno nije jeftin, ali vrijeme će nam sljedeći period pokazati je li to objektivno ili ne. Da želja postoji, pokazuje i njegov dolazak u Eindhoven", kaže Mamić.

No, postavlja se i logično pitanje može li on razbuditi uspavanu modru momčad i pretvoriti je u konkurentniju i ozbiljniju europsku momčad.

'Jedan od najboljih stručnjaka'

"Njegova reputacija, karizma i rezultati koje ima iza sebe, sigurno pokazuju da se radi o jednom od najboljih stručnjaka. A opet, to nije garancija za dobar rezultat. To ne može nitko garantirati", ističe sportski direktor i privremeni trener modre momčadi.

Do sada, kaže, nije surađivao s proslavljenim 60-godišnjim bavarskim stručnjakom, koji je u karijeri vodio Wolfsburg, Schalke, minhenski Bayern, HSV, Stuttgart, Werder, Nürnberg, Eintracht, a s Bayernom i Wolfsburgom je postao njemački prvak te je poznat po svojoj strogoći i čeličnoj disciplini.

'Prije je češće dolazio u Hrvatsku'

"Nisam nikad surađivao s njim u klubu. Poznajemo se od ranije. Prije je češće dolazio u Hrvatsku, gledao naše igrače, još iz prvog mandata u Wolfsburgu. Da želja postoji, s obje strane, to je pokazao i njegov dolazak u Eindhoven, međutim, to je sve još daleko od realizacije", naglasio je Mamić.

I dok odgovora na pitanje novog trenera još nema i priča o zvučnom imenu u Maksimiru ne dobije epilog, u Dinamu se nakon novog europskog posrtaja i poraza od PSV-a u Eindhovenu, okreće prvenstvu. U 16. kolu sutra u goste stiže Slaven Belupo.

'Slaven se rapidno popravio dolaskom Frančića'

"Slaven Belupo je momčad koja je rapidno popravila svoje stanje dolaskom trenera Frančića. Nisu izgubili pet utakmica i sigurno da nas očekuje nelagan posao. Nakon utakmice u Eindhovenu, koju nismo slavno završili, naravno da ekipa nije u nekom posebnom raspoloženju, međutim, ne smijemo i ne možemo razmišljati što je bilo jučer, moramo razmišljati što je sutra i koncentrirati se najbolje moguće za utakmicu sa Slavenom", poručuje Mamić.

I on je svjestan da momčad nije na zadovoljavajućem nivou i da je muče oscilacije u igri.

'Momčad nije na razini koju želimo'

"Ekipa očito nije na nivou na kojem mi svi želimo. Ima puno razloga, to je za dublju analizu i za duži period rada. To je sastavni dio ovog našeg posla. Jednostavno je tako kako je. Ne možemo pobjeći od te situacije. Pokušavamo na sve moguće načine, kroz trening, kroz razgovore, kroz razne taktičke seanse, video analize, smanjiti te oscilacije. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo", zaključuje Mamić.

Za Slaven sutra neće konkurirati ozlijeđeni Ademi, Husejinović i Sandomierski, dok je ostatak momčadi spreman. Sastav, kaže, neće biti kao onaj iz Eindhovena.

Utakmica protiv Slavena igra se sutra od 15 sati na Maksimiru. (Media servis)

p>Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider