Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vaha uzburkao duhove: Sprema li odlazak iz Dinama?

Trener Dinama uzburkao je duhove u Maksimiru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoće li Vahid Halilhodžić dočekati početak iduće sezone na klupi Dinama? Pitanje je to koje dominira u zagrebačkim nogometnim kružoocima, a vrata takvim spekulacijama otvorio je prije svega sam trener Dinama posljednjom izjavom za L'Equipe, ali i pomalo nervoznim reakcijama kada smo ga upitala da pojasni što je mislio kada je u izjavi za poznati francuski dnevnik rekao: „Vidjet ćemo na kraju sezone. Potpisao sam ugovor s Dinamom na dvije godine, ali to ne znači ništa.

>> Vaha potvrdio: 'Želim se vratiti u Francusku, ali neću reći kada'

>> Vaha za L'Equipe: Imam želju vratiti se u Francusku

Neki će reći da to nije ništa novo. Vaha je i prije znao reći kako u svakom trenutku može otići iz Dinama, ali to je bilo izrečeno u drugom kontekstu. Više je to bila aluzija na nepredvidljivost trenerskog posla. Međutim, posljednje izjave mogu se dvojako protumačiti, a baš ta dvosmislenost argument je tezi da se nešto „kuha“. Naime, nije li logično da trener koji ima čvrst ugovor i koji ne razmišlja o odlasku ne ostavlja mjesta spekulacijama? Zbog čega bi neki trener koji namjerava odraditi ugovor do kraja svako malo potezao pitanje mogućeg odlaska? U ovom se trenutku čini kako je Vaha tek pred potpisom ugovora s Dinamom te važe ponude koje su stigle na njegovu adresu.

Imaju li veze s posljednjim Vahinim izjavama nesporazumi sa Zdravkom Mamićem oko nekih igrača ili navodno loša atmosfera u svlačionici Dinama, tema je za raspravu koja bi se mogla nazvati spekulativnom. Novinare se uvijek može optužiti kako traže senzacije, ali u ovom posljednjem slučaju prostor za spekulacije otvorio je trener Dinama a ne novinari.

Uostalom, kako bismo mogli protumačiti Vahine izjave tipa: „Jeste li ikada vidjeli trenera Dinama koji se smije?“ ili „Ne mogu vam sada sve reći, ali ima toga puno“. Dvosmislene su to rečenice koje se mogu protumačiti kao pošalicom, ali u svakoj šali ima pola istine. Kada se takve Vahine rečenice stave u kontekst s izjavom L'Equipeu, što novinarima preostaje drugo nego da se bave spekulacijama o njegovom odlasku iz Dinama?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider