Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijetke iznimke

Zašto je hrvatskih trenera tako malo u inozemstvu?

U ligama petice nema hrvatskih trenera. Od ostalih nogometno značajnijih zemalja, Bjelica je na kormilu Austrije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U turskoj ligi nalazimo bivši reprezentativni dvojac Bilić - Prosinečki, na klupama Bešiktaša, odnosno Kayserispora. I to je to. Jedan od posljednjih koji je radio u elitnoj ligi bio je Velimir Zajec, prije osam godina u Portsmouthu.

"Nažalost, naši klupski rezultati nisu dovoljno dobri da bi te gurnuli prema dalje. Znači, to je po meni osnovni razlog jer kao što vidimo, treneri koji su uspjeli vani su se uglavnom plasirali nakon reprezentativnih nastupa jer naša reprezentacija ima sjajan rejting u svijetu."

To je glavni, ali ne i jedini razlog, jer neke zemlje sa slabijim klupskim, a pogotovo reprezentativnim rezultatima, poput Srbije na primjer, izvezle su puno više trenera na jake destinacije diljem svijeta: "Pa sigurno da je tu i pitanje nekog našeg hrvatskog jala, nepomaganja jedan drugome, nekorektnosti prema van. Mislim da se tu može dosta raditi i da se na tome može dosta napraviti", mišljenja je Zajec.

Ako ne ide na Zapad, hrvatski stručnjaci jako dobro kotiraju na Istoku. Što dalje, to bolje, a najbolje u Iranu i Kini: "Nažalost, to je ipak treća kategorija. Ne govorim o materijalnoj strani nego o nogometnom uživanju i nogometnom radu u pravom klubu. Dobro, i to treba poštivati, mislim da ništa ne treba izbjegavati. Važno je raditi", zaključio je popularni Zeko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider